Belangrijke juridische mededelingen
   
Contact   |   Zoeken op EUROPA   
Jongeren en wetenschap
Graphic element Home
Graphic element De wetenschappers van morgen
Graphic element Hersenvlucht?
Graphic element De sociale dimensie
Graphic element Een initiatief voor wetenschappelijk onderwijs in Europa
Graphic element Succes erkennen
Graphic element Bezoeker van een andere wereld
Graphic element Voor meer informatie
   
image image
Graphic element Andere thematische projecten

 

image

Bezoeker van een andere wereld

Maarten Vanhove heeft zijn kinderlijke dierenliefde en zijn grote interesse voor het milieu omgezet in een passie voor wetenschap. Als laatstejaarsstudent op de middelbare school won de jonge Belg in Wenen de tweede prijs, wat hem heeft aangezet om biologie te gaan studeren aan de K.U. Leuven.

Zijn schoolvrienden waren verbaasd dat hij op zulke jonge leeftijd al de stap zette van het wetenschappelijk handboek naar het laboratorium. Hoewel zij respect hadden voor zijn prestatie, kozen de meesten er toch voor hun studies voort te zetten in de richting van geesteswetenschappen.

“De studie van geesteswetenschappen is makkelijker aan te vatten. Ik zal niet zeggen dat geesteswetenschappen makkelijker zijn dan exacte wetenschappen maar in de beginfase lijken ze wel toegankelijker.”legt Maarten uit.

Hij heeft het gevoel dat exacte wetenschappen een soort imagoprobleem hebben.”De meeste mensen zien het verband niet tussen wetenschappelijke vakken en het dagelijkse leven. Zij zien wetenschap als een andere wereld.”

Het negatieve imago van exacte wetenschappen als ‘zeer moeilijke materie’ moet worden bijgestuurd door aan te tonen dat het gewoon een andere manier is om de realiteit te zien.

Top

 

  page 1 page 2 page 3 page 4 page 5 page 6 page 7