Tärkeä oikeudellinen huomautus
   
Yhteystiedot   |   EUROPA-haku   
Nuoret ja tiede
Graphic element Home
Graphic element Tulevaisuuden tutkijat
Graphic element Aivovientiä?
Graphic element Sosiaalinen ulottuvuus
Graphic element Eurooppaa koskeva tiedekoulutusaloite
Graphic element Saavutusten palkitseminen
Graphic element Vierailija rinnakkaismaailmasta
Graphic element Lisätietoja
   
image image
Graphic element Muita teemahankkeita

 

image

Vierailija rinnakkaismaailmasta

Maarten Vanhove piti lapsena kovasti eläimistä ja oli hyvin kiinnostunut ympäristöstä, mikä sai hänet myöhemmin kiinnostumaan tieteestä. Nuori belgialainen sai viimeisenä korkeakouluvuotenaan Wienin kilpailussa toisen palkinnon, ja se kannusti häntä opiskelemaan biologiaa belgialaisessa Leuvenin yliopistossa.

Maartenin opiskelijatovereiden mielestä oli hieman kummallista, että hän vaihtoi oppikirjat niin nuorena laboratorioon. Vaikka Maartenin koulutoverit arvostivatkin hänen saavutuksiaan, useimmat heistä valitsivat humanistiset tieteet.

“Humanistisia tieteitä on aluksi helpompi opiskella. En sano, että ne olisivat yksinkertaisempia kuin eksaktit tieteet, mutta niitä on alussa helpompi ymmärtää”, Maarten selittää.

Hänen mielestään tiede kärsii eräänlaisesta tieteen kuvaa ja esittämistä koskevasta ongelmasta. “Useimmat eivät havaitse tiedeaineiden ja arkielämän välistä suhdetta, ja heidän mielestään tiede kuuluu rinnakkaismaailmaan.”

Tieteen vaikeaselkoisuutta koskevaa kuvaa on oikaistava osoittamalla, että tiede on vain vaihtoehtoinen tapa tarkastella todellisuutta.

Top

 

  page 1 page 2 page 3 page 4 page 5 page 6 page 7