Aviz juridic
Contact   |   Căutare   
CONCURSUL
EUROPEAN PENTRU
TINERII CERCETĂTORI
+ Home
+ O carte de vizită pentru cercetătorii viitorului
+ Concurenţii
+ Evenimentul
+ Juriul
+ Premiile
+ Ce urmează?
+ Câştigătorii cu propriile lor cuvinte
+ Aflaţi mai multe!
image image
Bullet
image

Evenimentul

Evenimentul, cu durata de o săptămână, care se ţine în fiecare an în alt oraş european, este o adevărată sărbătoare a talentului tinerilor cercetători.

La locul evenimentului, fiecărei echipe participante i se alocă un stand într-o zonă expoziţională pentru a-şi prezenta descoperirile în faţa juriului şi a altor vizitatori. Pe parcursul săptămânii, membrii juriului vizitează standurile şi adresează întrebări concurenţilor cu privire la cercetarea, descoperirile şi concluziile acestora. Întrebările sunt adesea extrem de amănunţite şi experienţa este îngreunată pentru mulţi studenţi de faptul că interviurile se realizează în întregime în limba engleză.

O experienţă de neuitat

Majoritatea concurenţilor nu şi-au mai prezentat niciodată lucrările într-un cadru internaţional şi pentru unii, deplasarea la concurs reprezintă prima lor călătorie în afara ţării de origine.

Deşi procesul de evaluare durează toată săptămâna, participanţii au destul timp să se cunoască, atât în zona expoziţională, cât şi datorită unui program social complet care cuprinde plimbări turistice, cine şi petreceri. În acest fel, se leagă prietenii care pot dura o viaţă întreagă.

Un alt punct important pentru tinerii cercetători este ocazia de a petrece timp alături de numeroşii cercetători cu experienţă prezenţi la expoziie, dornici să cunoască următoarea generaţie de oameni de ştiinţă.

Punctul culminant al săptămânii este impresionanta ceremonie de decernare a premiilor, în timpul căreia se înmânează premiile de către înalţi demnitari, atât din partea Comisiei Europene, cât şi din partea ţării gazdă.

Sus

  page 1 page 2 page 3 page 4 page 5 page 6 page 7 page 8
illustration
ț