Pomembno pravno obvestilo in jeziki
Kontakt   |   Iskalnik po strežniku EUROPA   
TEKMOVANJE
EU ZA MLADE
ZNANSTVENIKE
+ Home
+ Predstavitev za raziskovalce prihodnosti
+ Prijavljenci
+ Prireditev
+ ┼Żirija
+ Nagrade
+ Kaj se zgodi potem?
+ Zmagovalci s svojimi besedami
+ Vas zanima ve─?!
image image
Bullet
image

Prijavljenci

Udele┼żenci "Tekmovanja EU za mlade znanstvenike" so ┼że zmagovalci! Da se lahko prijavijo na tekmovanje, morajo pred tem zmagati na nacionalnem tekmovanju za mlade znanstvenike. Ta visok standard lo─?uje "Tekmovanje EU za mlade znanstvenike" od podobnih tekmovanj.

Prijavijo se lahko tako posamezniki kot tudi tri─?lanske ekipe, dijaki in ┼ítudenti pa morajo biti stari od 14 do 21 let.

Ve─?ina prijavljenih prihaja iz Evrope, zadnja leta pa tekmovanje privla─?i tudi dijake in ┼ítudente oddaljenih dr┼żav kot so ZDA, Kitajska, Ju┼żna Koreja in Japonska.

Projekti nadebudnih raziskovalcev zajemajo vse znanstvene discipline. V letih tekmovanja je bil v zmagovalnih prijavah zajet ┼íirok razpon raznolikih in domiselnih tem. Med njimi so bile, ─?e jih navedemo le nekaj, vse od samoobrambnega sistema rastlin, kriptografija, aerodinamika ┼żogic za namizni tenis pa vse do imunosupresivnih zdravil.

Navkljub njihovemu razli─?nemu izvoru je prijavljencem skupna gore─?a strast do znanosti. V nekaterih primerih je njihovo radovednost vzbudil konji─?ek, v drugih jo je spodbudila ┼żelja po re┼íitvi lokalnega, regionalnega ali celo globalnega problema. ┼áe ve─? dijakov in ┼ítudentov pa je navdahnilo preprosto opazovanje, ki je v njih spro┼żilo plaz vpra┼íanj.

Vrh

  page 1 page 2 page 3 page 4 page 5 page 6 page 7 page 8