Aviz juridic
Contact   |   Căutare  
CONCURSUL
EUROPEAN PENTRU
TINERII CERCETĂTORI
+ Home
+ O carte de vizită pentru cercetătorii viitorului
+ Concurenţii
+ Evenimentul
+ Juriul
+ Premiile
+ Ce urmează?
+ Câştigătorii cu propriile lor cuvinte
+ Aflaţi mai multe!
image image
Bullet
image

Concurenţii

Participanţii la Concursul european pentru tinerii cercetători sunt deja câştigători! Pentru a se înscrie la concurs, participanţii trebuie să fi câştigat anterior un concurs pentru tineri cercetători la nivel naţional. Acest standard ridicat diferenţiază Concursul european pentru tinerii cercetători de alte concursuri similare.

Sunt permise atât înscrieri individuale, cât şi în echipe mici, de până la 3 persoane, iar studenţii trebuie să aibă vârste cuprinse între 14 şi 21 de ani.

Majoritatea concurenţilor sunt din Europa, însă, în ultimii ani, concursul a atras studenţi chiar şi din China, Coreea de Sud, Japonia şi SUA.

Proiectele cercetătorilor în devenire acoperă toate disciplinele ştiinţifice. De-a lungul anilor, înscrierile câştigătoare au abordat o gamă largă de tematici diverse, uneori excentrice, printre care sistemele de autoapărare ale plantelor, criptografia, aerodinamica mingilor de tenis de masă şi medicamentele imunodepresive, pentru a enumera doar câteva dintre ele.

Totuţi, în pofida mediilor diferite din care provin, toţi concurenţii au ceva în comun: o pasiune arzătoare pentru ştiinţă. În unele cazuri, curiozitatea le-a fost trezită de un hobby, în timp ce alţii au fost motivaţi de dorinţa de a rezolva o problemă locală, regională sau chiar globală. Totuşi, mai mulţi studenţi au fost inspiraţi de o observaţie întâmplătoare care a declanşat o avalanşă de întrebări.

Sus

  page 1 page 2 page 3 page 4 page 5 page 6 page 7 page 8