Tärkeä oikeudellinen huomautus
Yhteystiedot   |   EUROPA-haku   
NUORTEN
TUTKIJOIDEN
EU-KILPAILU
+ Etusivu
+ Tulevien tutkijoiden näytönpaikka
+ Osanottajat
+ Tapahtuma
+ Tuomaristo
+ Palkinnot
+ Mitä tapahtuu seuraavaksi?
+ Voittajien kertomaa
+ Lisätietoja
image image
Bullet
image

Osanottajat

Nuorten tutkijoiden EU-kilpailun osanottajat ovat jo voittajia! Kilpailuun osallistuminen edellyttää, että osanottaja on voittanut aiemmin kansallisella tasolla järjestetyn nuorten tutkijoiden kilpailun. Korkea taso erottaa nuorten tutkijoiden EU-kilpailun muista vastaavista kilpailuista.

Kilpailuun voivat osallistua sekä yksittäiset henkilöt että enintään kolmen osanottajan pienryhmät, ja opiskelijoiden on oltava 14–21-vuotiaita.

Suurin osa osanottajista on kotoisin Euroopasta, mutta kilpailu on viime vuosina houkutellut opiskelijoita niinkin kaukaa kuin Yhdysvalloista, Kiinasta, Etelä-Koreasta ja Japanista.

Aloittelevien tutkijoiden hankkeet edustavat kaikkia tieteenaloja. Vuosien varrella voittoisat osanottajat ovat tutkineet monenlaisia ja toisinaan omituisiakin asioita, kuten kasvien itsepuolustusjärjestelmiä, kryptografiaa, pingispallojen aerodynamiikkaa ja hylkimistä vähentäviä lääkeaineita vain muutamia mainitaksemme.

Osanottajia yhdistää erilaisista taustoistaan huolimatta yksi asia: intohimoinen suhtautuminen tieteeseen. Joissakin uteliaisuus on herännyt harrastuksen kautta, kun taas toisia motivoi halu ratkaista paikallinen, alueellinen tai jopa maailmanlaajuinen ongelma. Vieläkin useampia inspiroi kuitenkin sattumalta tehty havainto, joka laukaisi kokonaisen kysymysryöpyn.

Ylös

  page 1 page 2 page 3 page 4 page 5 page 6 page 7 page 8