Pomembno pravno obvestilo in jeziki
Kontakt   |   Iskalnik po strežniku EUROPA   
DEJAVNOSTI
MARIE CURIE
+ Home
+ Podpiramo prizadevne ljudi!
+ Kadarkoli
+ Kjerkoli
+ Kamorkoli
+ Kdorkoli
+ Program, ki se razvija
+ Dodatne informacije
image image
Bullet
image

Kamorkoli

Z dejavnostmi Marie Curie se vam resni─?no odpira ves svet. Preprosto povedano, s ┼ítipendijo Marie Curie lahko greste kamorkoli na svetu in dobite prilo┼żnost, da se u─?ite od najbolj┼íih in najsposobnej┼íih na podro─?ju va┼íega zanimanja ter odkrijete, kako poteka raziskovanje v drugih dr┼żavah.

Širjenje obzorij

┼átipendistom Marie Curie delo v tujini seveda omogo─?a pridobivanje bogatih osebnih in strokovnih izku┼íenj v ÔÇ×laboratorijuÔÇť. ┼Żivljenje v tujini vam daje prilo┼żnost, da spoznate druge kulture in vidite, kako poteka ┼żivljenje na drugih koncih sveta. Spletejo se prijateljstva, ki trajajo vse ┼żivljenje, in ta prijateljstva so pogosto temelj za nastanek znanstvenih mre┼ż prihodnosti.

Poleg tega te ugodnosti niso omejene na ┼ítipendiste Marie Curie; gostiteljska ustanova ima prav tako koristi, saj se tamkaj┼ínji raziskovalci z enakim zanimanjem ┼żelijo u─?iti od gostov kot gostje od njih.

Pomo─? ob vrnitvi domov

Tako kot dejavnosti Marie Curie pomagajo evropskim raziskovalcem pridobiti zaposlitev zunaj EU, tako jim tudi ponudijo pomo─?, ko se ti ┼żelijo vrniti nazaj v Evropo. Prav tako lahko raziskovalci, ki delajo znotraj EU, pridobijo denarno pomo─? za vrnitev v svojo dr┼żavo.

ÔÇ×Ob sodelovanju z in┼ítitutom Banach sem pridobil ─?as in prostor za razvoj svoje raziskave. Sodelovanje z drugimi ┼ítudenti in uveljavljenimi strokovnjaki iz vsega sveta je bilo zame zelo spodbudno, ob tem pa sem tudi spoznal, kaj se dogaja v mednarodni raziskovalni skupnosti na mojem in sorodnih podro─?jih.ÔÇť

Gavin Band (Zdru┼żeno kraljestvo),,
štipendist Marie Curie
pri Centru Banach,
Inštitut za matematiko Poljske akademije znanosti,
Varšava, Poljska

Vrh

  page 1 page 2 page 3 page 4 page 5 page 6 page 7

illustration