Aviz juridic
Contact  |   Căutare   
ACTIUNILE MARIE CURIE
+ Home
+ Promovarea oamenilor pasionaţi!
+ Oricând
+ În orice loc
+ Oriunde
+ Oricine
+ Un program în evoluţie
+ Aflaţi mai multe
image image
Bullet
image

Oriunde

Cu ajutorul Acţiunilor Marie Curie, lumea e cu adevărat a dumneavoastră. Mai simplu, cu o bursă Marie Curie puteţi merge oriunde în lume, având șansa de a învăţa de la cei mai buni și mai străluciţi din domeniul dumneavoastră și de a descoperi cum se realizează cercetarea în alte ţări.

Extinderea orizonturilor

Evident, munca în străinătate le oferă bursierilor Marie Curie o mulţime de experienţe personale care se asociază cu experienţa profesională câștigată în laborator. Trăind în străinătate, aveţi șansa de a descoperi noi culturi și de a observa cum se lucrează în alte părţi ale lumii. Se creează prietenii care durează toată viaţa și tocmai aceste prietenii reprezintă adesea bazele reţelelor știinţifice ale viitorului.

Mai mult, aceste beneficii nu se limitează la bursierul Marie Curie; și instituţia-gazdă beneficiază , deoarece cercetătorii locali sunt de obicei la fel de interesaţi să înveţe de la vizitator cum este și vizitatorul să înveţe de la ei.

Ajutor pentru reintegrare

Pe lângă ajutorul oferit cercetătorilor europeni pentru ocuparea de posturi în afara UE, Acţiunile Marie Curie oferă de asemenea ajutor când aceștia doresc să se întoarcă în Europa. Mai mult, oamenii de știinţă care lucrează în interiorul UE pot fi de asemenea finanţaţi pentru a reveni în propria lor ţară.

„La Banach mi s-au oferit timpul și spaţiul necesare pentru a-mi dezvolta cercetarea. Interacţiunea cu alţi studenţi și experţi consacraţi din toată lumea m-a stimulat mult și am devenit conștient de ceea ce se întâmplă în comunitatea știinţifică internaţională, atât în domeniul meu, cât și în cele aferente.?

Gavin Band (Regatul Unit), bursier Marie Curie la Centrul Banach, Institutul de Matematică de la Academia Poloneză de Ştiinţe, Varșovia, Polonia

Sus

  page 1 page 2 page 3 page 4 page 5 page 6 page 7

illustration