Belangrijke juridische mededelingen
Contact   |   Zoeken op EUROPA   
MARIE CURIE ACTIES
+ Home
+ Gepassioneerde mensen stimuleren!
+ Wanneer je wil
+ Waar je wil
+ Wereldwijd
+ Wie dan ook
+ Een programma dat zich blijft ontwikkelen
+ Geïnteresseerd?
image image
Bullet
image

Waar je wil

In heel Europa werken onderzoekers in uiteenlopende sectoren, zoals in de academische wereld, de industrie, bij kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) en bij niet-gouvernementele organisaties (NGO's). Wil Europa voorloper op het gebied van onderzoek blijven, dan is het van het allergrootste belang dat de contacten tussen deze groepen onderzoekers worden verbeterd.

Daarom zijn er speciale Marie Curie Acties gericht op het ondersteunen van initiatieven die sectoroverschrijdende samenwerking bevorderen, bijvoorbeeld tussen de industrie en de academische wereld.

Bedrijven profiteren van het binnenhalen van Marie Curie Fellows omdat zo een aantal van de knapste koppen in hun vakgebied voor hen zullen werken.

Sectoroverschrijdende uitwisselingen zijn evenwel niet uitsluitend aan de grotere ondernemingen voorbehouden. De Marie Curie Acties zijn ontworpen om de administratieve rompslomp voor KMO's te verminderen; en voor de betrokkenheid van KMO's bij het programma kunnen extra financiële middelen worden vrijgemaakt.

„Als Fellow heb ik procedures en modellen ontwikkeld voor het karakteriseren van optische-interferentiecoatings, waarmee ik belangrijke inzichten heb verworven in een aantal van de meest geavanceerde technologieën ter wereld. Als wetenschapper vond ik het opwindend en zeer bevredigend om rechtstreeks een bijdrage aan de ontwikkeling van kwaliteitsvolle optische producten te leveren.“

Diana Tonova (Bulgarije),
Marie Curie Fellow bij Carl Zeiss,
Duitsland

Naar boven

  page 1 page 2 page 3 page 4 page 5 page 6 page 7
illustration