Banner Research Belangrijke juridische mededelingen
   
Contact   |   Zoeken op EUROPA   
ITER 
grafisch element Home
grafisch element Overzicht
grafisch element Voordelen
grafisch element ITER
grafisch element Samenwerking
grafisch element Lokatie
   
image image
grafisch element Andere thematische projecten

 

image

Lokatie

ITER in Cadarache

Cadarache, gelegen in Zuid-Frankrijk, is gekozen als de Europese locatie waar ITER gebouwd zal worden. In Cadarache bevindt zich reeds een groot energieonderzoekscentrum van het Franse kernenergiecommissariaat CEA. Het hoofdkwartier voor de Europese bijdragen aan ITER zal in het Spaanse Barcelona worden gevestigd.

ITER is zo ontworpen dat het op het grondgebied van elk van de deelnemende landen gebouwd had kunnen worden. Het definitieve ontwerp van ITER bevatte een lijst met criteria waaraan een potentiële locatie moest voldoen. Na veel discussie werd uiteindelijk Cadarache gekozen uit een lijst van vier mogelijke locaties op verschillende plaatsen in de wereld. In totaal beslaat de ITER-locatie een oppervlakte van 40 hectare, waarbij tijdens de bouw nog 30 hectare extra nodig is. Twee belangrijke vereisten voor de ITER-locatie waren een koelcapaciteit van ongeveer 450 MW, en een aansluiting voor 120 MW elektrisch vermogen.

De constructie van ITER kan binnenkort beginnen, en als alles volgens plan verloopt, zal het eerste ITER-plasma in 2016 het licht zien.

Meer informatie

Voor meer informatie:
Europese Commissie
Directoraat-generaal Onderzoek

E-mail: Research Contacts page
ec.europa.eu/research

Informatie- en Communicatie-eenheid
B-1049 Brussel
Fax: +32 2 295 82 20

Top

 

  page 1 page 2 page 3 page 4 page 5
grafisch element