BELANGRIJKE JURIDISCHE KENNISGEVING - Op de informatie op deze site is een verklaring van afwijzing van aansprakelijkheid en een verklaring inzake het auteursrecht van toepassing.
 
European Flag    Europa Graphic element De Europese Commissie Graphic element OnderzoekGraphic elementWhat is Europe doing?
Wat doet Europa?

Het onderzoek aan de frontlijn

  Inhoudsopgave Verder
  Inhoudsopgave Verder

De meeste baby's die nu in Europa geboren worden, zullen wellicht ook hun tachtigste verjaardag vieren. Onderzoek, geneeskunde en gezondheidszorg staan hier op een peil dat in de wereld niet of nauwelijks wordt overtroffen. Niet alleen verleggen talentrijke wetenschappers uit elke lidstaat voortdurend de grenzen van de medische kennis en behandelingen, maar ook Europa als geheel steekt via de biomedische en gezondheidsprogramma's veel geld in gezamenlijke projecten: tussen 1994 en 1998 een bedrag van 360 miljoen euro. Dit zijn de "krenten in de pap" die de landen helpen bij het gezamenlijk gebruik van informatie, deskundigheid en installaties, zodat hun werkzaamheden een optimaal profijt opleveren.
Wetenschappers die pionieren met nieuwe behandelingen, doen gezamenlijk een beroep op gecentraliseerde Europese installaties en mogelijkheden en er zijn netwerken van ziekenhuizen opgezet die alle lidstaten bestrijken om overal medische zorg op een hoog niveau te waarborgen. De Europese Unie heeft dit belangrijke werk aangemoedigd en gesteund door zo'n 600 gezamenlijke projecten en gecoördineerde acties en daarbij soms wel de helft van de totale onderzoekkosten voor haar rekening genomen. Zij steunt medische onderzoekers en artsen in Europa bij het creëren van een klimaat waarin de belangen van de patiënt (uiteindelijk de eindgebruiker die centraal staat) optimaal worden gediend door medische zorg met een maximaal rendement.
Deze steun voor multidisciplinair gezamenlijk onderzoek in Europa zal worden voortgezet in een aantal "hoofdthema's" op het gebied van de gezondheid in het nieuwe kaderprogramma voor onderzoek van de Europese Unie dat in 1999 van start is gegaan en vijf jaar loopt.

 

 
  Inhoudsopgave Verder
  Inhoudsopgave Verder
  Graphic element Zoekfunctie Top