VIGTIG JURIDISK MEDDELELSE. Oplysningerne på dette netsted er omfattet af en erklæring om ansvarsfraskrivelse og en meddelelse om ophavsret.
 
Det Europæiske Flag    Europa Graphic element Europa-Kommissionen Graphic element ForskningGraphic elementWhat is Europe doing?
Hvad gør Europa?

Diabetes og hjertekarsygdomme

Foregående side Indholdsfortegnelse Følgende side
Foregående
side
Indholds-
fortegnelse
Følgende
side

Graphic elementKendsgerningerne

Diabetes og hjertekarsygdommeDiabetes og hjertesygdomme er to de mest almindelige kroniske sygdomme i verden.
Over 10 mio. mennesker i Europa har diabetes. Mange diabetikere, som udvikler sygdommen i en moden alder, kan holde symptomerne under kontrol ved at passe på, hvad de spiser. Den diabetes, der rammer unge, er ofte mere alvorlig og kan være dødbringende uden regelmæssige insulininsprøjtninger. Selv med god behandling har alle diabetikere tendens til langvarige helbredsproblemer.
Over 12 mio. mennesker i hele verden dør af hjerte-karsygdomme om året, og over halvdelen af alle mennesker over 65 i Europa dør af hjerte-karsygdomme. Der er stor forskel i forekomsten af hjertesygdomme i de europæiske lande, og dette giver anledning til stor bekymring. I Frankrig dør 4 ud af 10 000 for tidligt af hjertesygdomme, men i Letland er antallet af dødsfald for mennesker under 65 over 6 gange så stor.

Graphic elementIndsats

Diabetes og hjertekarsygdommeBåde diabetes og hjertesygdomme forekommer i forskellige former og forårsages af en kombination af faktorer, som dels er genetiske og dels er knyttet til miljøet. Hvis man skal finde frem til, hvad der er årsagerne til de forskellige typer diabetes og hjertesygdomme kræver dette videnskabsmænd fra mange forskellige områder.
Europa giver økonomisk støtte til store projekter, som samler videnskabsmænd med den rigtige baggrund og udnytter også den enorme naturlige ressource, som udgøres af en samlet befolkning på 370 millioner. Europæiske forskere har også startet internationale projekter op, som anerkendes for deres indsats på verdensplan.

Internationalt slagtilfældeforsøg - Albyl mod hjerteslag
Mange europæiske forskningsprojekter har identificeret enkle behandlinger for mennesker, der kan risikere at få hjertesygdomme. To multinationale undersøgelser har konstateret, at mennesker, der for nylig har haft et hjerteslag eller slagtilfælde kan have gavn af at tage regelmæssige, små doser albyl til at forebygger yderligere blodpropper. Det internationale slagtilfældeforsøg - verdens største forsøg nogensinde af denne art - omfattede 20 000 patienter fra 600 hospitaler i 43 lande.

Diabetes og hjertekarsygdomme

EURODIAB - Hvad ligger der bag diabetes hos børn
Stadig flere unge i Europa udvikler diabetes i barneårene. På nuværende tidspunkt er stigningen størst i de Central- og Østeuropæiske lande. Børn, som udvikler diabetes, kan behandles med insulin, men de er da nødt til at lære at klare insprøjtninger hver dag og får ofte dårligt helbred senere i livet. EURODIAB TIGER og forgængeren EURODIAB ACE arbejder med et stort registreringsnet, som er blevet udarbejdet i løbet af de sidste 15 år, for at finde årsagerne til sygdommen. Dette er afgørende skridt i kampen for at forebygge diabetes hos børn i fremtidige generationer.

Diabetes og hjertekarsygdomme

U-CARE - Forebyggelse af atypisk hjertestop
Selv unge ved godt helbred kan få hjertestop. U-CARE (Unexplained Cardiac Arrest Registry of Europe) projektet undersøgte mennesker, som er blevet raske igen efter akut behandling for hjertestop. Patienter fra fem forskellige lande blev kontrolleret én gang året i ti år. Et af U-CARE's mål var at finde frem til, hvilken medicin og hvilke behandlinger var mest gavnlige efter hjertestoppet.

 
Foregående side Indholdsfortegnelse Følgende side
Foregående
side
Indholds-
fortegnelse
Følgende
side
  Graphic element Søgning Top