Belangrijke juridische mededelingen
   
Contact   |   Zoeken op EUROPA   
Waterstof
Graphic element Home
Graphic element De energie-uitdaging
Graphic element Distributie en veiligheid
Graphic element Projecten gefinancierd door de EU
Graphic element Productie en opslag van waterstof
Graphic element Naar het waterstoftijdperk
Graphic element Voor meer informatie
   
image image
Graphic element Andere thematische projecten

 

image

Projecten gefinancierd door de EU

MOREPOWER

De doelstelling van dit project is de ontwikkeling van een lagekostbrandstofcel voor draagbare direct methanol of direct ethanol brandstofcellen. De uitdaging bestaat erin te komen tot een efficiënte werking bij uiterst lage temperaturen en dito kostprijzen. Deze toestellen zouden kunnen worden gebruikt voor microvermogensapplicaties (mobiele telefoons, laptops) of voor draagbare energiebronnen (b.v. vrijetijdsuitrusting, krachtinstrumenten, enz,.).

HI2H2

Dit project zal gebruik maken van de meest recente materialen en productieprocessen om een innovatieve hoge-temperatuur Electrolyser voor efficiënt en lagekostproductie van waterstof te testen. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van vlakke solide oxide elektrochemische conversietechnologieën.
http://www.hi2h2.com/

BIO-H2

Dit project onderzoekt de mogelijkheid van de omvorming van bio-ethanol voor de productie van waterstof aan boord van een voertuig.

HyNet

Dit thematische netwerk brengt de betrokkenen samen om een Europese waterstofkaart uit te tekenen die alle overgangsstrategieën in beeld brengt. Doel is te evolueren van de hedendaagse energiesystemen gebaseerd op fossiele energie naar toekomstige duurzame energiesystemen, die in sterke mate gebaseerd zijn op elektriciteit en waterstof. Dit initiatief schonk het leven aan het HYWAYS project dat een diepgaand technologisch, sociaal en economisch onderzoek voert naar de mogelijkheden van waterstofproductie.
http://www.hynet.info/

EIHPII

Het Europees Geïntegreerd Waterstofproject is een prenormatief OTO project met 20 partners dat zich toelegt op de globale harmonisering van de EU-verordeningen voor voertuigen die worden aangedreven door vloeibare en samengedrukte gasachtige waterstof en voor de noodzakelijke distributie-infrastructuur.
http://www.eihp.org/

HYSAFE

Dit Netwerk van Excellentie verenigt vooruitstrevende industriële ondernemingen en onderzoeksorganisaties om samen onderzoek te verrichten naar zeer uiteenlopende veiligheidsaspecten van waterstofaangedreven voertuigen en de daartoe vereiste infrastructuur.
www.hysafe.net

FUERO

Deze cluster van negen projecten definieert de componenten- en systeemvereisten voor brandstofcelvoertuigen. De cluster omvat onder meer projecten die brandstofprocessoren (waaronder gasolie, methanol, ethanol) ontwikkelen, maar ook sleutelcomponenten voor brandstofcelsystemen.
http://www.fuero.org/

STORHY

Dit project, waaraan grote Europese autoconstructeurs en waterstofproducenten deelnemen, streeft naar de ontwikkeling van veilige en efficiënte waterstofopslagsystemen aan boord van voertuigen aangedreven door brandstofcellen of verbrandingsmotoren.
www.storhy.net

CUTE

Dit is het grootste globale demonstratieproject rond een busvloot aangedreven door brandstofcellen. In negen Europese steden rijden 27 gelijkaardige lijnbussen rond. De proeffase loopt over een periode van 2 jaar en combineert gloednieuwe systemen voor waterstofproductie, opslag en bevoorrading. Dit project wordt verder aangevuld door het ECTOS project in IJsland
http://www.fuel-cell-bus-club.com/

Top

 

  page 1 page 2 page 3 page 4 page 5 page 6
Waterstof voor openbaar vervoer (CUTE project)
Waterstof voor openbaar vervoer (CUTE project)

Veilige waterstoftankinfrastructuur (EIHPII project)
Veilige waterstoftankinfrastructuur (EIHPII project)

De cyclus van bio-ethanol en derivaten (BIO-H2 project)
De cyclus van bio-ethanol en derivaten (BIO-H2 project)