Vigtig juridisk meddelelse
   
Kontakt   |   Søgning   
Fusionsenergi
Graphic element Home
Graphic element Energi og fusion: fremtidens udfordringer
Graphic element Det europæiske fusionsforskningsprogram
Graphic element Forskning i fusion
Graphic element Videnskaben bag fusion
Graphic element ITER - Næste skridt
Graphic element Langsigtet strategi
Graphic element Yderligere oplysninger
   
image image
Graphic element Andre tematiske projekter

 

image

Langsigtet strategi

Kommerciel elektricitet

Den traditionelle plan for at udvikle elektricitet fra fusion forudser kommerciel produktion inden for 50 år. Det forudses, at der vil komme yderligere to generationer af eksperimentmaskiner efter ITER: 

  • DEMO skal bruges til at vise al den teknologi, der vedrører reaktoren, og til for første gang at producere betydelige mængder elektricitet ved hjælp af fusion, mens 
  • PROTO skal fungere som et prototypekraftværk, der medtager eventuelle teknologiske finpudsninger og demonstrerer elektricitetsproduktion på kommerciel basis.

Hurtig vej til fusion

En ny ekspertundersøgelse har udarbejdet en “hurtigmetode”, som kunne vise den tekniske gennemførlighed af fusionskraft inden for en tidsramme på 25-30 år fra begyndelsen af opbygningen af ITER. For at opnå dette, skal der tages parallelle fortløbende forskningsskridt, såsom den fælles gennemførelse af IFMIF inden for rammerne af internationalt samarbejde, mens nogle af de teknologiske afprøvninger, der er planlagt for DEMO, vil blive medtaget i ITER-eksperimentet. Derefter vil følge et enkelt DEMO/PROTO-eksperiment, der skal frembringe en pålidelig prototype af en fusionsreaktor til elektricitetsproduktion.

Top

 

  page 1 page 2 page 3 page 4 page 5 page 6 page 7