BELANGRIJKE JURIDISCHE KENNISGEVING - Op de informatie op deze site is een verklaring van afwijzing van aansprakelijkheid en een verklaring inzake het auteursrecht van toepassing.
 
European Flag    Europa Graphic element De Europese Commissie Graphic element OnderzoekGraphic elementWhat is Europe doing?
Wat doet Europa?

1. Met kwaliteitsproducten nieuwe markten veroveren

Terug Inhoudsopgave Verder
Terug Inhoudsopgave Verder

 

Met kwaliteitsproducten nieuwe markten veroverenHet valt niet te ontkennen dat Europa op fraaie technologische prestaties kan bogen: op het gebied van het vervoer, de ruimtevaart, de chemische en farmaceutische industrie...Er worden evenwel in te weinig sectoren mooie successen geboekt. In de allereerste plaats moet er dus worden geïnvesteerd in nieuwe richtingen, dienen er nieuwe producten hoogwaardige diensten te worden gecreëerd, zodat er nieuwe markten veroverd kunnen worden.

Graphic elementHet voorbeeld van de GSM

Het succes van de mobiele telefoon (GSM-Global System for Mobile Communication) vormt in dit opzicht een uitstekend voorbeeld, dat duidelijk aantoont hoe vruchtbaar de Europese samenwerking kan zijn. Hier heeft de communautaire inbreng zich vooral op technisch vlak gemanifesteerd. In het kader van het Eureka-programma zijn er verschillende architecturen voor geïntegreerde schakelingen ontwikkeld. Dank zij de Commissie slaagde men er trouwens in één enkele GSM-norm op te stellen. Deze norm wordt thans gebruikt door meer dan 230 telecommunicatie-exploitanten in meer dan 110 landen, met inbegrip van de Verenigde Staten. Het succes van de GSM heeft zich dus ver buiten de Europese grenzen verspreid en heeft naar schatting enkele tienduizenden arbeidsplaatsen opgeleverd.

Het gaat de windmolens voor de wind
Het bedrijf ENERCON in Duitsland heeft zich gespecialiseerd in de vervaardiging van windmolens, één van die nieuwe niches op het gebied van de hernieuwbare energiebronnen. Dank zij een financiële injectie van de Commissie kon de onderneming binnen een Europees onderzoekproject een aantal nieuwe producten ontwikkelen , zoals een turbine zonder versnellingsbak, waarmee tegen een lagere prijs zeer interessante resultaten worden geboekt. ENERCON heeft dan ook markten ver buiten Duitsland weten te veroveren. In haar branche is de onderneming nummer 2 van de wereld geworden. Zij heeft een aantal dochterondernemingen in andere Europese landen opgericht en bezit een assemblagebedrijf in India. Van 20 werknemers in het begin is het aantal werknemers in het bedrijf thans tot 850 gestegen.

Met kwaliteitsproducten nieuwe markten veroveren

 
Terug Inhoudsopgave Verder
Terug Inhoudsopgave Verder
  Graphic element Zoekfunctie Top