Banner Research Belangrijke juridische mededelingen
   
Contact   |   Zoeken op EUROPA   
HIV/AIDS
grafisch element Home
grafisch element Overzicht
grafisch element Vaccin
grafisch element Preventie
grafisch element Onderzoek en geneesmiddelen
grafisch element Meer informatie
   
image image
grafisch element Andere thematische projecten

 

image

Nieuwe maatregelen om de overdracht van HIV/AIDS te voorkomen

Hoewel onderzoekers blijven hopen op de ontwikkeling van een HIV/AIDS-vaccin, is er dringend behoefte aan bijkomende preventiemogelijkheden. Microbiciden, stoffen die de overdracht van HIV via seksueel contact kunnen voorkomen, vormen een van de meest belovende onderzoekspaden die door de Europese Commissie bewandeld worden.

Onderzoekers werken aan de ontwikkeling van anti-HIV microbiciden om de overdracht van het virus via zowel heteroseksuele als homoseksuele contacten te voorkomen. De mogelijkheid om de microbiciden zelf plaatselijk aan te brengen, zonder medeweten van de seksuele partner, zou in het bijzonder vrouwen van wie de seksuele partner condoomgebruik zou kunnen afwijzen, meer mogelijkheden bieden om zelf aan AIDS-preventie te doen.

EMPRO – European Microbicides Project / Europees Microbiciden project

Dit project ontwikkelt met EU-steun nieuwe, plaatselijk aan te brengen microbiciden die voorkomen dat HIV de slijmvliezen binnendringt. Men wil een reeks “kandidaat-microbiciden? onderzoeken, van fundamenteel onderzoek tot vroege trials op menselijke proefpersonen.

Verder zullen er recent ontdekte moleculen verder onderzocht worden op de inhibitie van specifieke viruseiwitten of –receptoren. De werkzaamheid ervan zal uitgebreid in vitro getest worden, en de meest belovende bestanddelen zullen vervolgens verder onderzocht worden. Er zal in het bijzonder de nadruk gelegd worden op de bestanddelen die een grotere synergetische activiteit vertonen met producten waarvan het ontwikkelingsproces al in een verder stadium zit. Met dit project wil men ook een rationele basis scheppen voor het ontwerp van toekomstige microbiciden.

www.empro.org.uk

Top

 

  page 1 page 2 page 3 page 4 page 5
grafisch element