Belangrijke juridische mededelingen
   
Contact   |   Zoeken op EUROPA   
Aėronautiek
Graphic element Home
Graphic element Achtergrond
Graphic element Inspelen op de behoeften van de passagiers
Graphic element Veiligheid
Graphic element Leefmilieu
Graphic element Naar een eengemaakt Europees luchtruim
Graphic element Voor meer informatie
   
image image
Graphic element Andere thematische projecten

 

image

Naar een eengemaakt Europees luchtruim

Beheer van het luchtverkeer

De gebrekkige integratie van de systemen voor luchtverkeersregeling in Europa leidt niet alleen tot voortdurende vertragingen en annuleringen voor passagiers, maar ook tot een groter gevaar voor ongelukken.

AFAS en MA-AFAS

Systeem voor luchtverkeersbeheer Vliegtuigen in de toekomst Systeem voor luchtverkeersbeheer Autonomere vliegtuigen in de toekomst
Het AFAS-project onderzoekt gecombineerde innovatieve technologieën en buigt zich over de normen rond regelgeving, veiligheid en dienstverlening binnen het Europese luchtverkeersbeheer. Tegelijkertijd bestudeert het MA-AFAS-project de mogelijkheid om de autonomie van individuele vliegtuigen op te drijven, waardoor een gedeelte van de luchtverkeersleiding vanuit de controletoren naar het vliegtuig kan worden overgeheveld.

ACARE en de toekomst van de Europese luchtvaart

Het rapport "Visie voor 2020" heeft Europa opgeroepen om een leidende rol te spelen in de aëronautiek en benadrukte het belang van sterk gecoördineerde onderzoeksinspanningen. De Raad van Advies voor Aëronautisch Onderzoek in Europa (ACARE) zal een Strategische Onderzoeksagenda opstellen, die de industrie, de lidstaten en de EU kunnen volgen bij het plannen van hun onderzoeksprogramma’s. "ACARE is de eerste echte stap naar een Europese Onderzoeksruimte in aëronautiek", zegt onderzoekscommissaris Philippe Busquin. "De bedoeling is dat iedereen gaat samenwerken om technologieën te ontwikkelen die inspelen op de behoeften van onze burgers en die van Europa een wereldleider maken op het gebied van aëronautiek."

Top

 

  page 1 page 2 page 3 page 4 page 5 page 6
Naar een eengemaakt Europees luchtruim