Belangrijke juridische mededelingen
   
Contact   |   Zoeken op EUROPA   
Aėronautiek
Graphic element Home
Graphic element Achtergrond
Graphic element Inspelen op de behoeften van de passagiers
Graphic element Veiligheid
Graphic element Leefmilieu
Graphic element Naar een eengemaakt Europees luchtruim
Graphic element Voor meer informatie
   
image image
Graphic element Andere thematische projecten

 

image

Inspelen op de behoeften van de passagiers

De visie voor 2020

Op verzoek van de Europese Commissie kwam in 2000 een groep hooggeplaatste leiders uit de industrie- en onderzoekswereld samen om een visie voor de Europese aëronautiek voor 2020 te ontwikkelen. In hun eindrapport, dat werd gepubliceerd in 2001, komen niet alleen technische en industriële vragen, maar ook onderwerpen van algemeen belang aan bod.

Bij aëronautiek gaat het er niet alleen om hoger, sneller en verder te vliegen. Kernwoorden vandaag zijn ook "goedkoper", "veiliger", "properder" en "stiller". Op de volgende bladzijden vindt u enkele voorbeelden van onderzoek naar aspecten die voor de gehele samenleving van belang zijn.

Kwaliteit en betaalbaarheid

Het rapport over de "visie voor 2020" heeft het over keuze voor de passagier, gerieflijkheid, comfort en betaalbaarheid. Hoewel stiptheid en betrouwbaarheid essentieel zijn, winnen ook een verbeterde dienstverlening aan boord en vliegcomfort aan belang. Uiteraard mag geen van die factoren de prijzen ongeremd de hoogte in sturen. Nieuwe technologieën en methoden die bijdragen tot een verlaging van de werkingskosten van luchtvaartmaatschappijen, moeten ervoor zorgen dat vliegen voor de burger goedkoper wordt.

TANGO

Technologische toepassing betreffende de bedrijfsdoelstellingen op korte termijn in de luchtvaartindustrie
Het door de EU gefinancierde technologieplatform TANGO streeft trapsgewijze verbeteringen na in het prestatievermogen van vliegtuigen, het gebruik van nieuwe materialen, en de ontwerpmethoden en productieprocessen, om het gewicht van de vliegtuigstructuur aanzienlijk te verminderen. Een kleiner gewicht leidt tot een lager brandstofverbruik én tot scherpere werkingskosten.

Top

 

  page 1 page 2 page 3 page 4 page 5 page 6
Nieuwe materialen en processen zullen vliegtuigen in de toekomst lichter, veiliger en rendabeler maken.
Nieuwe materialen en processen zullen vliegtuigen in de toekomst lichter, veiliger en rendabeler maken.