Europeiska kommissionen

FP7 in Brief illustration from FP7 in Brief brochure How to get involved in the EU 7th Framework Programme for Research

Hur man ansöker om medel

”Arbetsprogram” och ”förslagsinfordringar”

De konkreta planerna för att genomföra ”de specifika programmen” (se ovan) annonseras av Europeiska kommissionen i ”arbetsprogram” som antas årligen. Dessa arbetsprogram innehåller tidsplanen för ”förslagsinfordringarna”, eller ”ansökningsomgångarna” som de ofta kallas, som ska publiceras under året. Varje förslagsinfordran omfattar vanligen ett särskilt forskningsområde så du kan bli tvungen att vänta till publiceringen av en förslagsinfordran som exakt motsvarar ditt intresseområde.

Hur vet jag när en förslagsinfordran kommer ut?

Samtliga förslagsinfordringar annonseras i Europeiska unionens officiella tidning (som är den officiella källan för EU-dokumenten). De årliga arbetsprogrammen och den fullständiga texten i en förslagsinfordran publiceras på FP7-sektionen i CORDIS, en hemsida som tillägnas EU-finansierad forskning: http://cordis.europa.eu/fp7/home_en.html.

CORDIS uppdateras regelbundet med senaste nytt om förslagsinfordringar och annan information/andra tjänster som rör gemenskapens forskning. CORDIS hjälper dig att leta information – och att planera ditt förslag.

cover of the brochure
(~1.3 MB)
 
Upp