FP7 in Brief illustration from FP7 in Brief brochure Cum vă puteţi implica în cel de-al Şaptelea
Program-Cadru pentru cercetare al Uniunii Europene

Cum să candidaţi pentru finanţare

„Programe de lucru” şi „Solicitări de propuneri”

Planurile concrete pentru implementarea programelor specifice (vezi mai sus) sunt anunţate de Comisia Europeană în „programele de lucru” adoptate anual. Aceste programe de lucru cuprind planificarea „solicitărilor de propuneri”, cunoscute de obicei sub numele de „solicitări”, care urmează să fie publicate în decursul anului. De obicei, fiecare solicitare acoperă domenii specifice de cercetare şi ar putea fi necesar să aşteptaţi până când apare solicitarea care acoperă exact domeniul care vă interesează.

Cum voi şti când este emisă o solicitare de propuneri?

Toate solicitările sunt anunţate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (care este sursa oficială a documentelor Uniunii Europene). Programele de lucru anuale şi textele complete ale solicitărilor sunt publicate în secţiunea PC7 a CORDIS, site-ul dedicat cercetării finanţate de Uniunea Europeană.

CORDIS este actualizat continuu cu cele mai noi informaţii în privinţa solicitărilor de propuneri, precum şi cu alte informaţii şi servicii în legătură cu cercetarea comunitară. CORDIS vă va ajuta să căutaţi informaţii şi să vă planificaţi propunerea.

cover of the brochure
(~1.3 MB)
 
Sus