Europese Commissie

FP7 in Brief illustration from FP7 in Brief brochure Hoe kunt u betrokken raken bij het
EU 7e kaderprogramma voor onderzoek

Hoe een aanvraag tot financiering in te dienen?

„Werkprogramma’s” en „Oproepen tot het indienen van voorstellen”

De concrete plannen voor het implementeren van de „Specifieke programma’s” (zie hiervoor) werden aangekondigd door de Europese Commissie in jaarlijks aangenomen „Werkprogramma’s”. Deze werkprogramma’s omvatten het schema van de „Oproepen tot het indienen van voorstellen”, algemeen bekend als „Oproepen”, dat gedurende het jaar wordt gepubliceerd. Elke oproep bestrijkt meestal specifieke onderzoeksgebieden en het zou kunnen dat u dient te wachten tot een oproep verschijnt die uw exacte interessegebied omvat.

Hoe weet ik wanneer een oproep tot het indienen van voorstellen wordt gepubliceerd?

Alle oproepen worden aangekondigd in het Publicatieblad van de EU (dit is de officiële bron voor documenten). De jaarlijkse werkprogramma’s en de volledige teksten van de oproepen worden gepubliceerd op de KP7-sectie van CORDIS, de website gewijd aan onderzoek ondersteund door de EU.

CORDIS wordt continu geactualiseerd met de laatste informatie over oproepen tot het indienen van voorstellen maar ook met andere informatie en diensten die verband hebben met Gemeenschapsonderzoek. CORDIS zal u helpen bij het zoeken naar informatie en met het plannen van uw voorstel.

cover of the brochure
(~1.3 MB)
 
Naar boven