FP7 in Brief illustration from FP7 in Brief brochure Cum vă puteţi implica în cel de-al Şaptelea
Program-Cadru pentru cercetare al Uniunii Europene

Cum să răspundeţi unei solicitări de propuneri

Trimiteţi propunerea dumneavoastră

Răspundeţi la o solicitare prin trimiterea propunerii dumneavoastră. Propunerile pot fi trimise oricând după deschiderea solicitării, până la termenul limită. Ghidul pentru candidaţi (de asemenea publicat pe CORDIS) vă va orienta prin etapele procesului şi vă va indica alte documente utile. Canalul obligatoriu pentru trimiterea candidaturilor este reprezentat de EPSS („Serviciul electronic de trimitere a candidaturilor”), un instrument electronic on-line disponibil pe internet.

Ce se întâmplă după ce trimit o propunere?

După termenul limită pentru solicitare, toate propunerile trimise sunt evaluate de o comisie de evaluatori independenţi, specialişti recunoscuţi în domeniile respective. Comisia va verifica propunerile, comparându-le cu un set de criterii publicate, pentru a constata dacă cercetarea propusă are un nivel calitativ care o face să merite finanţarea.

Criteriile cheie utilizate pentru această evaluare sunt explicate în Ghidul pentru candidaţi.

Şi dacă propunerea mea este acceptată?

Pentru propunerile acceptate, Comisia Europeană începe negocieri financiare şi ştiinţifice/tehnice cu consorţiul dumneavoastră asupra detaliilor proiectului. În cele din urmă, este întocmit un contract de subvenţionare între fiecare participant şi Comisie. Acesta stabileşte drepturile şi obligaţiile beneficiarilor şi ale Comunităţii Europene, inclusiv contribuţia financiară a Uniunii Europene la costurile dumneavoastră de cercetare.

Pentru informaţii suplimentare privind problemele legate de solicitări (inclusiv sfaturi pas cu pas asupra modului de trimitere a propunerii, criteriile de eligibilitate, evaluările, problemele referitoare la proprietatea intelectuală etc.) vă rugăm să consultaţi Ghidul pentru candidaţi, disponibil la CORDIS pe site-ul cordis.europa.eu/fp7/.

cover of the brochure
(~1.3 MB)
 
Sus