Európai Bizottság

FP7 in Brief illustration from FP7 in Brief brochure Az EU kutatási célú Hetedik Keretprogramjába (FP7) való bekapcsolódás módja

Hogyan induljunk a pályázati felhívásokon?

Adja be pályázatát

Pályázati felhíváson pályázatának beadásával indulhat. A pályázatok a felhívás megnyitása és a beadás határideje közti időszakban bármikor beadhatók. A pályázati útmutató (amely a CORDIS-on is minden pályázati felhíváshoz kapcsolódóan megjelenik) végigvezeti Önt a folyamaton, és hasznos dokumentumokhoz is elirányítja. Az EPSS („Elektronikus Pályázatbenyújtási Szolgáltatás”) nevű, webes alapú eszköz a pályázatok benyújtásának kötelező csatornája.

Mi történik a pályázatom beadása után?

Miután a pályázás határideje lejárt, minden beadott pályázatot egy független, az adott terület szakértőiként elismert értékelőkből álló testület értékel. A testület a beadott pályázatokat a felállított kritériumokkal összehasonlítva megvizsgálja, hogy a pályázatban javasolt kutatás minősége finanszírozásra érdemes-e.

A legfőbb értékelési kritériumok magyarázatát a pályázati útmutatóban megtalálja.

Mi történik akkor, ha a pályázatomat elfogadták?

Sikeres pályázat esetén az Európai Bizottság az Ön konzorciumával pénzügyi és tudományos-technikai tárgyalásokat kezdeményez a projekt részleteiről. Végül pedig létrejön az egyes résztvevők és a Bizottság közti támogatási megállapodás. Ebben megállapításra kerülnek a kedvezményezettek, illetve az Európai Közösség jogai és kötelezettségei, köztük az EU pénzügyi hozzájárulása az Ön kutatási költségeihez.

A felhívásokkal kapcsolatos egyéb kérdésekre (ideértve a pályázat benyújtásának módjáról adott, lépésről lépésre végigvezető tanácsadást, a jogosultsági kritériumokkal, értékeléssel, szellemi tulajdonjogokkal kapcsolatos kérdéseket stb.) választ adó bővebb tájékoztatásért keresse fel a pályázati útmutatót a CORDIS webhelyén: cordis.europa.eu/fp7/

cover of the brochure
(~1.3 MB)
 
Oldal teteje