Navigation path

Additional tools

Nederland

 • RegioStars Awards 2014

  RegioStars Awards 2014

  21/03/2014

  EU regional policy helps European regions to advance together.  It boosts economic growth, competitiveness and job creation – by investing billions of Euros each year, in thousands of innovative and ambitious projects throughout Europe. On March 31st, the Regiostars awards will honour 19 finalists, divided in 4 categories, and choose as winners the most inspirational and innovative EU-funded projects across the Member States.

  Meer informatie

 • RegioStars Awards 2011: Smart City

  RegioStars Awards 2011: Smart City

  23/06/2011Deze video is gewijd aan het project ‘Amsterdam Smart City’, dat gesteund wordt door de EU via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Dit initiatief, dat een samenwerkingsverband is tussen burgers, bedrijven en plaatselijke overheden en 12 pilootprojecten omvat, heeft als doel de vermindering van het energieverbruik en de reductie van de CO2-uitstoot in de streek op middellange en lange termijn.

  Meer informatie

 • RegioStars Awards 2011 (story)

  RegioStars Awards 2011 (story)

  23/06/2011Deze video toont een portret van Wim Kuiper, inwoner van Geuzenveld in Amsterdam. Samen met zijn vrouw is hij betrokken bij het project ‘Smart Meter’ (een van de pilootprojecten opgestart in het kader van het programma ‘Amsterdam Smart City’), dat medegefinancierd wordt door de EU via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Aan de hand van zijn getuigenis komen we meer te weten over een technologie (gebaseerd op de plaatsing van een chip in de snelheidsmeter) waarmee het koppel in detail het verbruik van de wagen kan nagaan en het daardoor ook beter kan regelen.

  Meer informatie

 

Regionaal beleid van de EU: Blijf op de hoogte