Regiuni în creştere, o Europă în creştere

Cel de-al patrulea raport privind coeziunea economică şi socială

Danuta HübnerDragi cititori,

Am plăcerea să vă prezint cel de-al patrulea raport privind coeziunea economică şi socială, adoptat de Comisia Europeană la 30 mai 2007.

Raportul prezintă ultimele progrese înregistrate la nivel de coeziune economică, socială şi teritorială, precum şi modul în care politicile statelor membre şi ale Comunităţii au contribuit la realizarea acestora.

De asemenea, cuprinde şi o primă evaluare a stadiului în care se află pregătirile pentru perioada 2007-2013, pe baza documentelor de programare pe care statele membre le-au prezentat Comisiei până la sfârşitul lunii aprilie 2007.

Sunt analizate, totodată, noile provocări cu care se va confrunta dezvoltarea regională în următorii 20-30 de ani, cum ar fi evoluţia demografică, schimbările climatice, excluderea socială sau energia. Raportul propune spre dezbatere o serie de întrebări privind efectele combinate ale acestor fenomene asupra politicii de coeziune.

Pe termen lung, acest raport are ca obiectiv să lanseze o perioadă de reflecţie în ceea ce priveşte viitorul politicilor europene, în scopul promovării unei mai mari coeziuni economice, sociale şi teritoriale, precum şi pentru încurajarea dezvoltării regionale şi competitivităţii.

Imi va face o reală plăcere să împărtăşesc această viziune cu cât mai mulţi dintre dumneavoastră, în cadrul celui de-al patrulea forum pe tema coeziunii ce va avea loc la Bruxelles, în zilele de 27 şi 28 septembrie 2007 .

Vă doresc lectură plăcută şi sper că acest raport va face obiectul unor discuţii interesante şi utile.

 

Danuta Hübner
Comisar pentru Politica Regională

 

Comunicat de presă şi prezentarea comisarului Danuta Hübner – Bruxelles, 30.05.2007

Textul comunicării Comisieipdf

Principalii indicatori regionali en

Prezentare Power Point de en

 

Growing regions, Growing Europe - Fourth Report on Economic and Social Cohesion

Cel de-al patrulea raport privind coeziunea economică şi socială

pdf (6 to 45 MB)