BELANGRIJKE JURIDISCHE MEDEDELING - Voor de informatie op deze site gelden eenclausule van niet-aansprakelijkheiden een verklaring betreffende het auteursrecht
  Europese Commissie > Regionaal beleid


Newsroom Newsroom Commissioner Debate Issues Directorate General

Glossarium | Zoeken | Contact | Mailing lists
 
Panorama Inforegio

Het kwartaaltijdschrift van de betrokkenen bij regionale ontwikkeling

Inhoud
7/ 10

De lidstaten doen aan voorlichting

ItaliŽ
Water, bron van media-aandacht

De door de lidstaten en de Europese Unie medegefinancierde projecten voor regionale ontwikkeling zijn direct van invloed op de levensomstandigheden van de burgers. Om de burgers hiervan bewust te maken en om te zorgen voor een transparant beheer van de financiŽle middelen, moeten deze acties "zichtbaarder" worden. Met name daarom moeten voor de ontwikkelingsprogramma's voorlichtingsacties worden gevoerd. Een deel van het budget voor de programma's in het kader van de Structuurfondsen is overigens uitdrukkelijk hiervoor bestemd. In ItaliŽ worden de maatregelen ter verbetering van het waterbeheer van de Mezzogiorno (Programma "Waterreserves") geflankeerd door uitgebreide voorlichtingsacties.

Het Italiaanse Ministerie van Openbare Werken heeft eerst een communicatieplan opgesteld op basis van studies van een privť-consultant. Daarna heeft het een internetsite ontworpen en beheerd die volledig aan het programma gewijd is.
Sitio RisorseIdriche

Deze site bevat een lijst van contactadressen en gedetailleerde gegevens over de voortgang van de verschillende projecten van het programma "Waterreserves". Daarnaast is er ook nog een specifieke brochure met een overzicht van het programma.

Bij de lancering van het programma heeft het Ministerie van Openbare Werken ook het startsein gegeven voor een uitgebreide voorlichtingscampagne in vooral dagbladen en gespecialiseerde tijdschriften. Ook de aanbestedingen voor de verschillende projecten zijn in de pers verschenen.

Programma Operativo Risorse Idriche

Voorts is een radio- en TV-spot geproduceerd, geÔnspireerd op een film van Hitchcock, om de bevolking ertoe aan te zetten geen water te verspillen. Momenteel worden in de bij de programma's betrokken gebieden regionale seminars gehouden.


Voorts heeft het Ministerie voorzien in deelname aan evenementen op nationaal niveau, zoals de Beurs voor openbare communicatie of de informaticabeurs. Daar zijn talrijke brochures en folders verspreid.


 

Last modified on