Foglalkoztatás és munkaerőpiac

Az EU kohéziós politikája talán az EU leginkább látható és legjelentősebb olyan eszköze, amely jelentősen hozzájárul a foglalkoztatás támogatásához és a hosszú távú európai növekedéshez.

További eszközök

  •  
  • Szövegméret csökkentése  
  • Szövegméret növelése  

Támogatja az innovációt és K+F tevékenységet, hozzájárul az olyan pénzügyi és infrastrukturális fejlesztéshez történő hozzáféréshez, amely általánosságban az üzleti inkubátorok, az egyéni vállalkozások, a KKV-k és a mikrovállalatok számára hasznos feltételeket segíti elő. A munkahelyteremtő helyi fejlesztési kezdeményezések és a hozzájuk kapcsolódó szervezeteket átfogó foglalkoztatási szervezetek infrastruktúrájának támogatása is az EU kohéziós politikájának hatáskörébe tartozik. E tevékenység részeként elősegítik a foglalkoztatásbarát növekedést a hazai termesztési lehetőségek fejlesztésével, beleértve a hanyatló ipari területek átalakítását, és az adott természeti és kulturális forrásokhoz való hozzáférést, valamint az azok fejlesztését.

Az EU kohéziós politikája a társadalmi befogadást elősegítő tevékenységéhez kapcsolódóan támogatja azokat a munkaerőpiaci reformokat, amelyek elősegítik az esélyegyenlőséget, különösen a nők, a fiatalok, az idősebb munkavállalók és az etnikai kisebbségek tekintetében.

 

Thematic Objective 8: Employment and labour market by Country for 2014-2020

Breakdown Of The Available Funds By Thematic Objective By MS For 2014-2020