EU in my Region

További eszközök

 

Blogversenyen - Szabályok

Vegyen részt „Az EU a régiómban” elnevezésű blogversenyen, és nyerjen egy háromhetes uniós kommunikációval foglalkozó brüsszeli tanfolyamot!

Kezdő újságíró, és mondanivalója van azzal kapcsolatban, ahogyan az uniós alapokat felhasználták a régiójában? Szeretne részt venni egy három hétig tartó, az uniós kommunikációval kapcsolatos alapos képzési programban Brüsszelben, amelynek során új technikákat sajátíthat el, és profik segítségével tökéletesítheti készségeit? Írjon blogbejegyzést bármely nyelven egy uniós támogatásban részesült projektről augusztus 31-ig és ön lehet a három nyertes egyike.

Nevezni egyszerű

Akárcsak a tavalyi versenyen, a teendője mindössze abból áll, hogy:

  • írjon és tegyen közzé egy blogbejegyzést bármely uniós támogatásban részesült projektről;
  • küldje el a hivatkozást a Gleam címére 2018. április 23. és augusztus 31. között.
Csak a szabályoknak megfelelő és határidő előtt benyújtott blogbejegyzést fogadunk el. A bloggerek írói szabadságát tiszteletben tartjuk. Ha nincs saját blogja, az sem akadály: szívesen fogadjuk az uniós projektről szóló érdekes írásokat, bárhol jelennek is meg (Facebook-jegyzet, LinkedIn-bejegyzés, Instagram stb.). Lásd még az alábbi információkat: Mi számít blogbejegyzésnek, és hány bejegyzéssel nevezhetek a versenyen? Blogbejegyzését (ha szükséges) lefordítjuk angolra, közzétesszük az EUinMyRegion weboldalon, és az #EUinmyRegion hashtag használatával népszerűsítjük közösségi csatornáinkon (Facebookon és Twitteren).

A pályázóknak legalább 18 évesnek kell lenniük.

Három nyertes

A blogbejegyzéseket újságírókból és független szakértőkből álló független zsűri bírálja el. A zsűri pontszámaihoz hozzáadódik az egyes bejegyzések által létrehozott internetforgalom és a közösségi oldalakon való megosztásaik száma, majd ez alapján kiválasztunk három győztest. Minél hamarabb teszi közzé a blogbejegyzését, annál nagyobb forgalmat generálhat, ami hozzásegíti a győzelemhez.

Díjak

A három nyertes három hétig tartó, személyre szabott képzésen vehet részt az uniós kommunikáció témakörében. Megfigyelhetik egy uniós intézmény, egy kommunikációs ügynökség, valamint egy Brüsszellel foglalkozó médiaorgánum kommunikációs részlegének működését.

Minden költséget állnak, ideértve az utazási és a brüsszeli szállásköltségeket is.

További információk és a verseny népszerűsítése

Gyakori kérdések

Hogyan vehetek részt a versenyben?

A blogversenyben történő részvétel egyszerű

Mi számít blogbejegyzésnek, és hány bejegyzéssel nevezhetek a versenyen?

Összesen legfeljebb három blogbejegyzéssel nevezhet, amelyeknek három (vagy több) eltérő projektet kell bemutatniuk.
Ha nincs saját blogja, az sem akadály: szívesen fogadjuk a projektjeinkről szóló érdekes írásokat, bárhol jelennek is meg. Ez lehet egy Facebook-bejegyzés, blogbejegyzés a LinkedInen vagy valamelyik újság internetes platformján, sőt akár egy nagyszerű felirattal ellátott fénykép az Instagramon.
Fontos viszont, hogy:

  • nyilvánosan hozzáférhető legyen!
  • terjedelme jelentősen haladja meg egy állapotfrissítését.

Mi megengedhető és mi nem?

Azon kívül, hogy a blogbejegyzésnek egy uniós finanszírozású projektről kell szólnia, a bloggerek teljesen szabad kezet kapnak.
A bloggerek ugyanakkor nem üthetnek meg gyűlölködő, rasszista vagy erőszakos hangnemet, nem használhatnak obszcén kifejezéseket, továbbá senkit nem becsmérelhetnek, sérthetnek vagy rágalmazhatnak meg.

Mi a következő lépés?

A jóváhagyott blogbejegyzéseket (ha szükséges) lefordítjuk angolra, újból közzétesszük itt és népszerűsítjük az Európai Bizottság Twitter-és Facebook-oldalán.
A zsűri ezután kiválasztja a három nyertest.

A verseny minden lépéséről tájékoztatni fogjuk.

Más kérdésem van

Kérjük, küldje el e-mailben a regio-infopub@ec.europa.eu címre, a tárgymezőben a következő szöveggel: „Kérdés: Európa a régiómban blogverseny”