Navigation path

Additional tools

Van A tot Z

Regio's voor economische verandering

Het initiatief "Regio's voor economische verandering" vormt een aanvulling op de doelstelling "Territoriale samenwerking 2007-2013" van het cohesiebeleid. Het is de bedoeling innoverende activiteiten te stimuleren door het uitwisselen van beproefde methoden tussen de Europese regio's. Dit initiatief is een van de manieren waarop het regionaal beleid van de EU de groei en de werkgelegenheid in heel Europa kan bevorderen.

De voor dit initiatief noodzakelijke contacten kunnen worden gelegd via het interregionale samenwerkingsprogramma Interreg IVc en het samenwerkingsprogramma voor stedelijke kwesties Urbact II. Deze programma's beschikken samen over een budget van 375 miljoen euro voor de periode 2007-2013. De Commissie kan sommige projecten behandelen als "fast track-netwerken", zodat bijzonder goede ideeën snel doordringen tot de belangrijkste investeringsprogramma's die werken met geld van de structuurfondsen en het Cohesiefonds.

"Regio's voor economische verandering" omvat ook voorlichtings- en communicatieactiviteiten. Op een jaarlijkse conferentie worden "RegioStars"-prijzen uitgereikt voor de meest vernieuwende regionale projecten.

Meer details

Homepage "Regio's voor economische verandering" English English

Regionaal beleid van de EU: Blijf op de hoogte