Navigation path

Additional tools

De la A la Z

Inovare

Indiferent că este vorba de elaborarea de noi produse, procese sau tehnici organizatorice, inovarea conferă operatorilor economici un avantaj competitiv. Conştientă de acest lucru, Uniunea Europeană conferă inovării un loc central în cadrul Strategiei pentru creştere şi crearea de locuri de muncă.

În plus, politica de coeziune a UE pentru perioada 2007-2013 a plasat inovarea pe un plan prioritar, comparativ cu perioadele de programare precedente. UE doreşte să încurajeze inovarea, spiritul antreprenorial şi dezvoltarea economiei cunoaşterii în toate regiunile UE. Un obiectiv cheiei este de a ajuta regiunile mai puţin dezvoltate să-şi dezvolte capacităţile de inovare.

Pentru a îndeplini aceste obiective, au fost alocate sume importante din fondurile regionale pentru promovarea inovării. O nouă iniţiativă, intitulată "Regiunile pentru schimbarea economică", promovează transferul de inovare de la sistemele pilot către programele naţionale şi regionale principale. De asemenea, statele membre sunt încurajate să canalizeze sume mici de bani dinspre programele operaţionale către proiecte pilot experimentale care se concentrează pe inovare.

Mai multe detalii

Punerea în aplicare a Strategiei de la Lisabona privind creşterea economică şi crearea de locuri de muncă cu ajutorul politicii de coeziune English Deutsch español français italiano

Politica regională a UE: Fiţi informat
Mijloace de comunicare sociale