Navigation path

Additional tools

Van A tot Z

Innovatie

Door Innovatie, bijvoorbeeld door ontwikkeling van nieuwe producten, processen of organisatietechnieken, kunnen bedrijven een voorsprong op hun concurrenten krijgen. De Europese Unie is zich hier terdege van bewust en stelt innovatie centraal in haar strategie voor groei en banen.

In aanvulling op deze strategie heeft innovatie in het EU-cohesiebeleid voor 2007-2013 een hogere prioriteit gekregen dan in de vorige programmaperiodes. De bedoeling is innovatie, ondernemerschap en groei van de kenniseconomie in alle regio's van de EU te bevorderen. Een van de hoofddoelstellingen is minder ontwikkelde regio's te helpen hun innovatievermogen te vergroten.

Daarom gaat meer geld dan ooit uit de regionale fondsen van de EU naar innovatie. Een nieuw initiatief "Regio's voor economische verandering" promoot de overdracht van innovatie van experimentele regelingen naar de gangbare nationale en regionale programma's. Bovendien worden EU-landen uitgenodigd kleine bedragen van hun operationele programma's naar innovatiegerichte proefprojecten over te hevelen.

Meer details

Resultaat voor de Lissabonstrategie voor groei en banen dankzij het Cohesiebeleid English Deutsch español français italiano

Regionaal beleid van de EU: Blijf op de hoogte