Navigation path

Additional tools

De la A la Z

Informare şi publicitate

Comisia Europeană şi statele membre ale UE trebuie să informeze permanent publicul în legătură cu politica de coeziune şi cu proiectele pe care le finanţează. Miliarde de euro sunt alocate din fondurile structurale. Prin urmare, comunităţile locale trebuie să primească detalii clare despre gestionarea acestor fonduri şi despre cum sunt cheltuiţi banii contribuabililor europeni.

Normele comunitare privind politica de coeziune pentru perioada 2007-2013 prevăd că statele membre şi autorităţile de gestionare trebuie să publice o listă a proiectelor cofinanţate de UE, inclusiv sumele primite şi date referitoare la beneficiari.

De asemenea, statele membre trebuie să prezinte Comisiei planuri de comunicare pentru fiecare dintre cele 450 de programe operaţionale care au beneficiat de cofinanţare în cursul ultimei perioade de programare a politicii de coeziune. De asemenea, autorităţile de gestionare trebuie să organizeze în fiecare an cel puţin un eveniment major pentru a face cunoscute publicului programele lor, rezultatele obţinute şi aportul UE.

Mai multe detalii

DG REGIO - acţiuni de informare şi publicitate

Politica regională a UE: Fiţi informat
Mijloace de comunicare sociale