pošlji prijatelju  Normalna velikost črk  Povečaj črke za 200 odstotkov

Regionalna politika v vaši državi

Kliknite na državo in izvedeli boste več o prednostnem financiranju, organizacijah, ki so odgovorne za upravljanje programov, in dejavnostih, za katere se namenjajo sredstva.

Kaj je regionalna politika?

Namen regionalne politike Evropske unije je zmanjšati pomembne gospodarske, socialne in ozemeljske razlike, ki jih še vedno najdemo med regijami v Evropi. Če teh razlik ne odpravimo, bi to ogrozilo temelje Evropske unije, denimo velik enotni trg in enotno valuto evro.

Preberi več...

Dogodki

Vsi dogodki >

Video posnetki

Investing in regions makes a stronger EU

12/10/2010

This video provides an overall view of the European Union’s cohesion policy, real results it has helped achieve in the field and its future prospects.

Vsi video posnetki >

Publikacije Prijava

5. ekonomski, socialni in teritorialni koheziji

5. ekonomski, socialni in teritorialni koheziji01/11/2010

Evropska komisija vsake tri leta objavi poročilo o ekonomski, socialni in teritorialni koheziji, v katerem analizira razvoj na teh področjih in ukrepe EU ter nacionalnih in regionalnih vlad. Komisija je zdaj objavila 5. kohezijsko poročilo.
Poudarki v poročilu:

1. analiza razlik med regijami
2. prispevek EU, nacionalnih in regionalnih vlad k večji koheziji
3. učinek kohezijske politike
4. kohezijska politika po letu 2013

Vse publikacije >

Top
Österreich Belgique/België Bulgaria Kypros Česká Republika Danmark Eesti Suomi/Finland France Deutschland Ellada Magyarország Ireland Italia Latvija Lietuva Luxembourg (G-D) Malta Nederland Polska Portugal România Slovensko Slovenija España Sverige United Kingdom Portugal Spain France