Στείλτε σε ένα φίλο  Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς  Αυξήστε το μέγεθος κατά 200%

Η περιφερειακή πολιτική στη χώρα σας

Πατήστε πάνω σε μια χώρα για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις χρηματοδοτικές προτεραιότητες, τους αρμόδιους για τη διαχείριση των προγραμμάτων φορείς, και τις χρηματοδοτούμενες δραστηριότητες.

Τι είναι η περιφερειακή πολιτική;

Σκοπός της περιφερειακής πολιτικής της ΕΕ είναι η μείωση των σημαντικών οικονομικών, κοινωνικών και εδαφικών ανισοτήτων που εξακολουθούν να υπάρχουν μεταξύ των περιφερειών της Ευρώπης. Η διατήρηση των ανισοτήτων αυτών θα έθετε σε κίνδυνο μερικούς από τους ακρογωνιαίους λίθους ΕΕ, όπως η μεγάλη ενιαία αγορά της αλλά και το νόμισμά της, το ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις >

Βίντεο

Investing in regions makes a stronger EU

12/10/2010

This video provides an overall view of the European Union’s cohesion policy, real results it has helped achieve in the field and its future prospects.

Όλα τα βίντεο >

Εκδόσεις Γίνετε συνδρομητής

5η έκθεση για την οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή

5η έκθεση για την οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή01/11/2010

Κάθε τρία χρόνια, η ΕΕ δημοσιεύει έκθεση για την οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή, όπου παρουσιάζονται λεπτομερώς η πρόοδος που σημειώθηκε στους τομείς αυτούς αλλά και η συνεισφορά της ΕΕ και των εθνικών και περιφερειακών κυβερνήσεων στην πρόοδο αυτή. Η 5η έκθεση συνοχής μόλις δημοσιεύτηκε.
Καλύπτει κυρίως τα εξής θέματα:

1. ανάλυση των περιφερειακών ανισοτήτων
2. συνεισφορά της ΕΕ, των εθνικών και περιφερειακών κυβερνήσεων στη συνοχή
3. αντίκτυπος της πολιτικής συνοχής
4. πολιτική συνοχής μετά το 2013

Όλες οι εκδόσεις >

Top
Österreich Belgique/België Bulgaria Kypros Česká Republika Danmark Eesti Suomi/Finland France Deutschland Ellada Magyarország Ireland Italia Latvija Lietuva Luxembourg (G-D) Malta Nederland Polska Portugal România Slovensko Slovenija España Sverige United Kingdom Portugal Spain France