Nyilvános konzultáció

Konzultáció a gazdasági és társadalmi kohézióról szóló ötödik jelentésben megfogalmazott következtetésekről

Lezárult a gazdasági, társadalmi és területi kohézióról szóló ötödik jelentésben megfogalmazott következtetések témájában indított nyilvános konzultáció. A konzultáció során több mint 400 észrevétel és javaslat érkezett be. A válaszadók megfogalmazták, hogy szerintük hogyan lehet növelni a kohéziós politika által létrehozott többletértéket, megerősíteni az irányítást, és racionalizálni a kohéziós politika végrehajtási rendszerét. A konzultáció résztvevői azzal kapcsolatban is véleményt mondtak, hogy a következő programozási időszak folyamán milyen legyen a kohéziós politika formai és szerkezeti felépítése.

A nyilvános konzultáció eredményét bemutató dokumentumok az alábbi linkeken érhetők el:

A nyilvános konzultáció során beérkezett észrevételek és javaslatok az alábbi linken érhetők el:


Szakpolitikai terület

Gazdasági, társadalmi és területi kohézió

Célcsoport

Tagállamok, régiók, városok, uniós intézmények, gazdasági és szociális partnerek, civil társadalmi szervezetek, tudósok, polgárok

A konzultáció időtartama

2010.11.12-től 2011.01.31-ig

A konzultáció célja

A konzultáció szervezői azzal kapcsolatban várnak ötleteket és hozzászólásokat, hogyan igazíthatja kohéziós politikáját az Unió az új kihívásokhoz, illetve hogyan javíthatja a szakpolitika végrehajtását annak érdekében, hogy az a jövőben a lehető leghatékonyabban működjön. A konzultáció célja ennélfogva az, hogy segítsen a Bizottságnak kialakítani a jövőbeli szakpolitika tárgyában a Tanácsnak és a Parlamentnek előterjesztendő javaslatokat tartalmazó csomagot. Ezen túlmenően a nyilvános konzultáció eredménye figyelmet kap majd a 2013 utáni időszakra szóló jogalkotási csomaggal kapcsolatos hatásvizsgálat elkészítése során.

Konzultációs dokumentum

A gazdasági és társadalmi kohézióról szóló ötödik jelentés

Kérdőív

Kapcsolattartás

Felelős szervezeti egység:

Európai Bizottság, Regionális Politikai Főigazgatóság (DG REGIO), C1. csoport: Koncepció, előrejelzés, hatásvizsgálat

E-mail cím: EC-CONSULTATION-COHESION@ec.europa.eu

Levelezési cím:
European Commission (Európai Bizottság), Directorate-General Regional Policy (Regionális Politikai Főigazgatóság), Unit C1 (C1. csoport): Conception, forward studies, impact assessment (Koncepció, előrejelzés, hatásvizsgálat)
B – 1049 Bruxelles, Belgium

 

 

A személyes adatok védelme

Egyedi adatvédelmi nyilatkozat English