Negyedik Európai Kohéziós Fórum

Áttekintés

Commissioner Danuta Hübner Örvendek, hogy bemutathatom Önöknek a Brüsszelben, 2007. szeptember 27 és 28 között tartandó "Negyedik Európai Kohéziós Fórum"-ot. A vita alapját a Gazdasági és Társadalmi Kohézió Negyedik Jelentésében tartalmazott és észrevételek és problémakörök képezik majd, amelyet az Európai Bizottság 2007. május 30-án fogadott el. A Fórumon több mint 800 európai küldött lesz jelen, az EU tagállamok és tagjelölt országok, nemzeti, tartományi és helyi szintjeiről, valamint az EU intézmények részéről.

A közelmúlti bővítések fényében, valamint a globalizáció, az éghajlatváltozás és a demográfia kihívásainak megválaszolására, a Kohéziós Politika döntő fontosságú Európa jövője tekintetében. Érezhető eredményei nap mind nap kihatással vannak az EU polgárok életére. A Negyedik Kohéziós Fórum alapvető kérdéseket vet fel az Unió Kohéziós Politikájával kapcsolatban arról, hogyan kell majd az Unió Kohéziós Politikának a felmerülő új kihívásokhoz alkalmazkodnia, és hogyan tökéletesíthető ennek a politikának a kivitele a jövőben a maximális eredmények elérése céljából.

A Kohéziós Fórum alkalmával, széleskörű, egész EU-ra kiterjedő vitát fogok kezdeményezni. A Tagállamok, régiók és városok, EU intézmények, gazdasági és társadalmi partnerek és más civil szervezetek tagjai egy különlegesen erre a célra megalkotott internetes web állomáson fejthetik ki véleményüket. Szándékom 2008 tavaszán beszámolni a hozzászólások eredményéről, a gazdasági és társadalmi kohézió ötödik jelentésének bemutatásával egyidőben.

Meggyőződésem, hogy ez az esemény nagy politikai fontosságú, visszhangú és népszerű lesz. Várom jelentkezésüket a fórumra és hozzászólásaikat a vitához.

Danuta Hübner - Biztos