Az oldal tartalmát archiváltuk (12/08/2009)
12/08/2009
Print versionDecrease textIncrease text

Nyilvános konzultáció a személygépkocsik és könnyű haszongépjárművek CO 2 -kibocsátásának csökkentésére irányuló megújult stratégia végrehajtásáról

2007. február 7-én az Európai Bizottság közzétette a személygépkocsik és a könnyű haszongépjárművek CO 2-kibocsátásának csökkentésére irányuló közösségi stratégia felülvizsgálatának eredményeiről szóló közleményét, valamint a 21. századi versenyképes autóipari szabályozási keretről szóló közleményét. Amint az a közleményekben is szerepel, a Bizottság úgy határozott, átfogó megközelítés révén próbálja megvalósítani azt a közösségi törekvést, mely az átlagos új gépkocsik CO 2 -kibocsátását 2012-ig 120 g/km-re kívánja csökkenteni.

A Bizottság ennek érdekében a következőket javasolta:

„A Bizottság a CO 2 -kibocsátás 2012-ig 120 g/km-re való leszorítására vonatkozó uniós célkitűzés elérésére integrált megközelítés révén fog törekedni. Ehhez uniós és tagállami szintű fellépésre egyaránt szükség lesz. A Bizottság lehetőség szerint 2007-ben, de legkésőbb 2008 közepéig olyan jogi keretszabályozásra fog javaslatot tenni, amely biztosítja a 120 g/km-ben meghatározott uniós cél teljesítését, és amely a motortechnológia javítása révén az új gépkocsik átlagos CO 2 -kibocsátásának 130 g/km-re való kötelező leszorítását irányozza elő, másrészről pedig 10 g/km-es – vagy ha műszaki szempontból szükséges, ezzel egyenértékű – további olyan csökkentést tartalmaz, amelyet más műszaki fejlesztések és a bioüzemanyagok használatának fokozása révén kell elérni, mégpedig:

  1. a légkondicionáló rendszerek hatékonysági minimumkövetelményeinek előírásával;
  2. kellően pontos gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszerek beszerelésének kötelezővé tételével;
  3. a gumiabroncsok gördülési ellenállására vonatkozó felső határérték meghatározásával az Európai Unióban használt személygépkocsikra és könnyű tehergépjárművekre szerelt gumiabroncsok körében;
  4. a sebességváltó-visszajelző használatának bevezetésével, figyelembe véve, hogy a fogyasztók milyen mértékben használnak ilyen eszközöket valós vezetési körülmények között;
  5. a könnyű haszongépjárművek (kisteherautók) tüzelőanyag-hatékonyságában elérendő javulással: 175 g/km kitűzésével 2012-ig, 160 g/km kitűzésével 2015-ig;
  6. a bioüzemanyagok használatának fokozásával és ezen keresztül a környezetkímélő tüzelőanyagok ügyének előmozdításával.

A fenti célokat mérhető, ellenőrizhető és számon kérhető módon kell teljesíteni, és ügyelni kell arra, hogy a számadatok a CO 2 -kibocsátás csökkenését ne vegyék többszörösen figyelembe.

A CO 2 -kibocsátás további mérséklésére irányuló bizottsági stratégia a jogi keretszabályozás mellett bátorítja azokat a további erőfeszítéseket amelyeket a közúti közlekedés más alágazatai (nehéz tehergépjárművek stb.), a tagállamok (a CO 2 -kibocsátástól függő adóztatás és más adópolitikai ösztönzők, a közbeszerzés igénybevétele, közlekedésszervezés, infrastruktúra stb.) és a fogyasztók (körültekintő vásárlói döntések, felelős gépjárművezetői magatartás) tehetnek.”

A kezdeményezés az éghajlatváltozás elleni küzdelem részét képezi. A gépkocsi számos európai ember mindennapi életében fontos szerepet játszik. A gépkocsihasználat azonban jelentős hatást gyakorol az éghajlatváltozásra: az üvegházhatásért felelős legfontosabb gáz, a CO 2 uniós összkibocsátásának körülbelül 12%-a a személygépkocsik által fogyasztott tüzelőanyag származéka. Ennek fényében az Európai Unió elkötelezte magát a mellett, hogy jelentős mértékben csökkenti az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, és számottevően javítja az energiahatékonyságot. E célok megvalósításához a érintett gazdasági ágazatok mindegyikének hozzá kell járulnia.

A konzultációtól a végleges jogszabály elfogadásáig vezető folyamatról ezen az oldalon olvashat részletes tájékoztatást.

Utolsó frissítés: 16/02/2009  |Az oldal tetejére