Jean Monnet

Prezentare

Jean Monnet este un modul al programului Erasmus+ dedicat promovării, în lume, a excelenței învățământului superior din UE.

Acțiunile Jean Monnet ajută la crearea de punți între universități, cercetători și responsabili politici din Uniunea Europeană.

Ele pun accent pe studii și cercetări în domeniul integrării UE și pe înțelegerea rolului pe care îl joacă Europa în era globalizării.

Sunt organizate și puse în aplicare de instituțiile de învățământ superior, dar, dacă lucrați într-o astfel de instituție, v-ar putea interesa să aflați ce posibilități oferă aceasta.

Oportunități pentru:

Module

Modulele Jean Monnet sunt cursuri sau programe de predare de scurtă durată având ca obiect studiile europene. Ele pot fi module de introducere în studiul UE, cursuri axate pe o disciplină sau pe un anumit aspect al studiilor europene, sau cursuri cu o abordare multidisciplinară.

Detalii despre modulele Jean Monnet

Catedre

Catedrele Jean Monnet sunt posturi de profesor în specialitatea studii europene, destinate profesorilor universitari sau conferențiarilor, care le pot ocupa pe o perioadă de 3 ani.

Detalii despre catedrele Jean Monnet

Distribuie această pagină