Den europæiske volontørtjeneste

Oversigt

Den europæiske volontørtjeneste (EVS) hjælper unge med at rejse til udlandet og deltage i projekter for frivillige.

Som frivillig med EVS forpligter du dig til at arbejde i en organisation i udlandet. Projekter for frivillige kan omfatte mange forskellige aktiviteter inden for områder som ungdomsarbejde, kulturelle aktiviteter, socialt arbejde eller miljøbeskyttelse. Arbejdet som frivillig er ulønnet og på fuld tid.

Det, du lærer gennem dit arbejde som frivillig, dokumenteres på europæisk plan gennem anerkendelsesværktøjet Youthpass.

Frivillige, som allerede er involveret i EVS, bør læse informationspakken, som fortæller nærmere om, hvad man kan forvente, om Youthpass og om forsikringsdækningen.

Sproglig onlinesupport med Erasmus+ kan hjælpe dig med at lære sproget i det land, du er frivillig i.

Varighed

Frivilligt arbejde varer minimum 2 uger og op til højst 12 måneder.

EVS-mulighederne er tilgængelige i både lande, der deltager i Erasmus+, og tilgrænsende partnerlande - hvilket vil sige, at du også kan arbejde som frivillig uden for Europa.

Betingelser

Du skal være mellem 17 og 30 år for at blive frivillig.

Finansiel støtte

Alle væsentlige omkostninger forbundet med dit frivillige projekt dækkes. Du får gratis indkvartering, forplejning og eventuel lokal transport. Du får muligvis også et mindre beløb i "lommepenge".

Alle frivillige er dækket af en forsikring under deres ophold i udlandet.

Sådan søger du

Du kan søge om at blive EVS-frivillig direkte gennem den organisation, der er ansvarlig for at sende dig til udlandet eller modtage dig i værtslandet og for at arrangere det praktiske.

den europæiske ungdomsportal, EU's website for unge, kan du finde en database over muligheder for frivillige, som indeholder:

  • oplysninger om forskellige projekter
  • beskrivelser af, hvilken form for frivillige de har brug for
  • kontaktoplysninger og ansøgningsprocedurer

Ansøgningsproceduren varierer fra projekt til projekt, så sørg altid for at læse afsnittet om, hvordan du ansøger, for de projekter, du er interesseret i.

Hvis du ikke kan finde et egnet projekt, kan du søge i listen over EVS-organisationer, og kontakte dem for at høre, hvilke muligheder de tilbyder. Det er ikke sikkert, at alle de opførte organisationer søger efter nye frivillige i øjeblikket.

Læs mere

Dit nationale agentur for Erasmus+ kan hjælpe dig med at finde deltagende organisationer og svare på dine spørgsmål.

Share this page