Cale de navigare

Erasmus+

Erasmus+: noul program al Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport pentru perioada 2014-2020.

Erasmus+ este noul program al UE pentru educație, formare, tineret și sport, pentru perioada 2014-2020.

Sunteți profesor, animator pentru tineret sau conferențiar? Urmăriți noul nostru videoclip cu o scurtă prezentare despre cum vă poate ajuta Erasmus+.

Doriți să știți ce poate oferi noul program persoanelor care doresc să studieze? Urmăriți acest videoclip.

Schimbând vieți, deschizând minți

your video will appear here
X

Erasmus+ își propune să încurajeze dezvoltarea competențelor și a capacității de inserție profesională și să ofere noi oportunități de educație, formare și stagii pentru tineri. Programul se va derula pe o perioadă de șapte ani și va beneficia de un buget total de 14,7 miliarde de euro. Această cifră este cu 40% mai mare decât actualul nivel al cheltuielilor și reflectă angajamentul UE de a investi în aceste domenii.

Erasmus+ va oferi unui număr de peste 4 milioane de europeni posibilitatea de a studia, de a se forma, de a câștiga experiență profesională și de a participa la programe de voluntariat în străinătate.

Erasmus+ va finanța parteneriate transnaționale între organizații și instituții de învățământ, formare și tineret, cu scopul de a stimula cooperarea și de a construi o punte între mediul educațional și cel profesional, care să faciliteze acoperirea deficitului de competențe cu care ne confruntăm astăzi în Europa.

De asemenea, va susține eforturile de modernizare a sistemelor de învățământ, formare profesională și tineret depuse la nivel național. În domeniul sportului, programul va finanța activități accesibile publicului larg și proiecte transfrontaliere destinate în special combaterii trucării meciurilor, dopajului, violenței și rasismului.

Erasmus+ reunește șapte programe ale UE în domeniul educației, formării și tineretului și va susține, pentru prima dată, sportul. Fiind un program integrat, Erasmus+ oferă mai multe posibilități de cooperare între sectoarele educației, formării, tineretului și sportului. Totodată, propune condiții de participare și de finanțare simplificate față de programele precedente.

 
 

 

How can we help?