Kruimelpad

Erasmus+

Erasmus+: het nieuwe EU-programma voor onderwijs, beroepsopleidingen, jeugdzaken en sport voor 2014-2020.

Erasmus + is het nieuwe EU-programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport voor 2014-2020, dat in januari 2014 van start is gegaan.

Bent u leraar, jongerenwerker of docent? Bekijk dan onze nieuwe tekenfilm om snel een indruk te krijgen van wat Erasmus+ voor u kan doen!

Als je snel een indruk wilt krijgen van wat het nieuwe programma je als student te bieden heeft, dan mag je dit tekenfilmpje beslist niet missen.

Verandert levens en verruimt de geest

your video will appear here
X

Erasmus+ heeft als doel het verbeteren van de vaardigheden en inzetbaarheid van jongeren op de arbeidsmarkt en het moderniseren van onderwijs, beroepsopleidingen en jongerenwerk. Het zevenjarig programma heeft een budget van 14,7 miljard euro: een toename van 40% in vergelijking met wat er tot nog toe wordt uitgegeven. Dit laat zien hoe belangrijk de EU het vindt om op dit terrein te investeren.

Erasmus+ geeft meer dan vier miljoen Europeanen de kans om in het buitenland te studeren, een opleiding te volgen, werkervaring op te doen of als vrijwilliger aan de slag te gaan.

Erasmus+ ondersteunt internationale partnerschappen tussen onderwijs- en jeugdinstellingen om samenwerking te stimuleren en de kloof tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt in Europa te dichten.

Het programma ondersteunt ook nationale inspanningen om onderwijs en faciliteiten voor jongeren te moderniseren. Op het gebied van sport wordt steun verleend aan lokale projecten en het bestrijden van grensoverschrijdende problemen zoals matchfixing, doping, geweld en racisme.

Erasmus+ brengt zeven bestaande EU-programma’s op het gebied van onderwijs en jongeren bij elkaar. Voor het eerst wordt ook aan sport steun verleend. Als alomvattend programma biedt Erasmus+ meer mogelijkheden tot samenwerken binnen de sectoren van onderwijs, jeugdzaken en sport en is het met vereenvoudigde financieringsregels toegankelijker geworden.

 
 

 

How can we help?