Navigációs útvonal

Erasmus+

Erasmus+: a 2014–2020-ra szóló új uniós oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogram

Az Erasmus+ a 2014–2020-as időszakra szóló új uniós oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogram, melyet az EU 2014 januárjában indított útnak.

Ha Ön tanár, ifjúsági munkás vagy felsőoktatási szakember, új animációs kisfilmünk révén bepillantást nyerhet abba, milyen lehetőségeket kínál az Erasmus+ az Ön számára.

Animációs kisfilmünk bemutatja, mi mindent nyújt az Erasmus+ program a diákoknak.

Erasmus+ - changing lives, opening minds

your video will appear here
X

Az Erasmus+ program célja, hogy előmozdítsa a készségek és a foglalkoztathatóság fejlesztését, továbbá hogy elősegítse az oktatás, a képzés és az ifjúsági munka korszerűsítését. A hétéves futamidejű program 14,7 milliárd eurós költségvetésből gazdálkodhat, ami 40%-os emelkedést jelent a jelenleg rendelkezésre álló kerethez képest. A források bővítése is jelzi: az EU elkötelezett amellett, hogy beruházzon ezekbe a területekbe.

Az Erasmus+ több mint 4 millió európai polgár számára nyújt majd lehetőséget arra, hogy külföldön folytasson tanulmányokat, részesüljön képzésben, szerezzen munkatapasztalatot, illetve végezzen önkéntes munkát.

A program támogatást biztosít továbbá ahhoz, hogy az oktatási, képzési és ifjúsági intézmények és szervezetek között transznacionális partnerségek jöjjenek létre. Célja, hogy az együttműködés elmélyítése és az iskolából a munka világába való átmenet megkönnyítése révén elősegítse az európai munkaerőpiacon napjainkban tapasztalt készséghiány felszámolását.

Az Erasmus+ azokat a tagállami törekvéseket is segíteni fogja, amelyek az oktatási, a képzési és az ifjúságpolitikai rendszerek korszerűsítésére irányulnak. A sport területén a több tagországban jelentkező problémák – a bundázás, a doppingolás, az erőszak és a rasszizmus – felszámolását célzó kezdeményezések, valamint a közösségi szintű, szervezett sporttevékenységek térnyerését szolgáló projektek részesülnek majd támogatásban.

Az Erasmus+ hét, az oktatás, a képzés és az ifjúságpolitika terén korábban indított és jelenleg is működő uniós programot fog majd össze, és új elemként a sportot is beemeli a támogatott területek közé. Integrált programról lévén szó, az Erasmus+ a korábbinál több lehetőséget teremt az oktatási, képzési, ifjúságpolitikai és sportágazat közötti együttműködésre. A finanszírozási szabályok leegyszerűsítésének köszönhetően forrásaira a korábbi programokkal összevetve könnyebben lehet majd pályázni.

 
 

 

How can we help?