Navigacijski put

Vodič programa Erasmus+

O čemu se radi?

Vodič programa Erasmus+ sastavni je dio poziva na dostavu prijedloga u okviru programa Erasmus+ 2015. Organizacije i ustanove koje traže financiranje u okviru tog poziva moraju ispunjavati uvjete za sudjelovanje i financiranje navedene u tom vodiču.

Taj dokument sadržava:

  • informacije o prioritetima programa
  • informacije o mjerama koja se podupiru
  • informacije o raspoloživim sredstvima za različite aktivnosti
  • podrobne informacije o sudjelovanju.

Za mjere kojima upravlja Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu (EACEA) dostupan je pregledpdf(274 kB) Odaberi prijevod prethodne poveznice  okvirnih raspoloživih sredstava i približan broj projekata koji će biti financirani u okviru svake mjere.

Nakon revizije općeg poziva na dostavu prijedloga za 2015., objavljena je revidirana verzija Vodiča programa iz 2015.pdf(4.96 Mb) Odaberi prijevod prethodne poveznice  (verzija 2 od 23. listopada 2014). U usporedbi s prethodnom verzijom (verzija 1pdf(4.59 Mb) Odaberi prijevod prethodne poveznice  od 6. listopada 2014.), u dokumentu su uvedene sljedeće izmjene:

  • rok za strateška partnerstva u području obrazovanja i osposobljavanja (ključna mjera 2) pomaknut je s 30. travnja na 31. ožujka 2015.,
  • uvjeti pod kojima ruske ustanove mogu sudjelovati u mjeri izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju (ključna mjera 2) utvrđeni su u skladu sa zaključcima Europskog Vijeća u pogledu bilateralne suradnje s Rusijom,
  • uvjeti sudjelovanja organizacija iz partnerskih zemalja u okviru suradničkih partnerstava u području sporta ista su kao i u Vodiču programa iz 2014.
Koje su jezične verzije dostupne?

Vodič programa dostupan je na sljedećim jezicima:

Kako se prijaviti?

Organizacije se pozivaju da svoje prijedloge podnesu elektronički nacionalnoj agenciji u odgovarajućoj državi ili EACEA-i u Bruxellesu.

Obrasci za elektroničko podnošenje prijedloga i povezani dokumenti za 2015. trenutačno su u izradi i bit će dostupni na web-mjestima nacionalnih agencija i EACEA-e.

Za pomoć u pripremi vaših prijedloga projekata dostupni su primjeri obrazaca za elektroničko podnošenje prijedloga.

Osobe koje žele podnijeti prijedlog trebaju se obratiti svojoj organizaciji, instituciji ili obrazovnoj ustanovi.

Kako doznati više?

Organizacije se za dodatne informacije o postupku mogu obratiti svojim nacionalnim agencijama ili EACEA-i.

Gdje pronaći prethodne verzija vodiča?

Prethodne verzije Vodiča programa iz 2015. dostupne su u nastavku:

Dostupan je i Vodič programa iz 2014., ali primjenjuje se samo na Poziv na dostavu prijedloga u okviru programa Erasmus+ 2014.

 
 

 

How can we help?