Navigációs útvonal

Erasmus+ Dokumentumok pályázóknak és kedvezményezetteknek

Ez az oldal jelenleg a 2014. évi Erasmus+ pályázati felhívásokra vonatkozik. Az oldalt hamarosan frissítjük a 2015. évi pályázati felhívásra vonatkozó információkkal. Addig is arra kérjük az érdeklődőket, hogy a 2015. évi felhívással kapcsolatos tudnivalókról és legfrissebb információkról ennek a webhelynek az angol nyelvű oldalán tájékozódjanak.

 

Csatolmányok


Az egyes intézkedésekre vonatkozóan a programkalauzban meghatározott követelményekkel összhangban az alábbi dokumentumokat kell mellékelni a pályázati űrlapokhoz:

1. kulcsintézkedés: A tevékenységekre vonatkozó ütemterv Az előző linken elérhető szöveg fordításai  - A fiatalok és az ifjúságsegítők mobilitását célzó pályázatok űrlapjaihoz kell csatolni.

2. kulcsintézkedés: A tevékenységekre vonatkozó ütemtervxls(64 kB) Az előző linken elérhető szöveg fordításai  - a Stratégiai partnerségek űrlapjaihoz kell csatolni.

3. kulcsintézkedés: A tevékenységekre vonatkozó ütemterv Az előző linken elérhető szöveg fordításai  - a Strukturált párbeszéd: Találkozók fiatalok és döntéshozók részvételével az ifjúságügy témájában űrlapjához kell csatolni.

A partnerszervezeteknek adott esetben alá kell írniuk egy meghatalmazást, mely feljogosítja a koordinátort, hogy eljárjon a nevükben a projekt megvalósítása során. A meghatalmazást csatolni kell a pályázati űrlaphoz. A meghatalmazásmintadoc(46 kB) Az előző linken elérhető szöveg fordításai  a használati útmutatóval együtt letölthető.

 

Egyéb igazoló dokumentumok


Az Erasmus+ programhoz kapcsolódó utazási támogatás összegének kiszámításához a távolságkalkulátort kell alapul venni.

A projektben részt vevő szervezetek mindegyikének regisztrálnia kell magát az egységes regisztrációs rendszerben. Ezt a észtvevői portálon tehetik meg. A regisztráció folyamatáról részletes tájékoztatással szolgál az az egységes regisztrációs rendszer és a résztvevői portál használati útmutatójapdf(2.83 Mb) Az előző linken elérhető szöveg fordításai  .

Technikai útmutatópdf(2.86 Mb) Az előző linken elérhető szöveg fordításai  a nemzeti irodák által irányított programintézkedésekre vonatkozó elektronikus pályázati űrlapok kitöltéséhez.

Szakértői útmutatópdf(727 kB) Az előző linken elérhető szöveg fordításai  a nemzeti irodák által irányított programintézkedésekre irányuló pályázatok kiértékeléséhez.

Attól függően, hogy egy vagy több kedvezményezettről van-e szó, a nemzeti iroda az alábbi két megállapodásminta valamelyikét fogja aláírni a finanszírozásra jóváhagyott szervezetekkel:

Ezek a sablonok pusztán tájékoztató célt szolgálnak. Kizárólag a nemzeti iroda és a szervezet által aláírt támogatási megállapodás bír jogi kötőerővel.

Intézményközi megállapodások

Intézményközi megállapodás a 2014–2020 közötti időszakra két programország intézménye között:

Intézményközi megállapodás a 2014–2020 közötti időszakra egy programország és egy partnerország intézménye között:

 
 

 

How can we help?