Sti

Bedre beskyttelse af de rejsende, der vælger pakkerejser - 10/07/2013

Mennesker på en solfyldt strand © EU

De nye regler styrker EU-borgernes rettigheder i forbindelse med pakkerejser, og giver også de forbrugere, der vælger selv at sammensætte deres pakke ved at kombinere forksellige elementer, en bedre beskyttelse.

Den tid er forbi, hvor alle bestilte deres ferie hos et rejsebureau efter at have læst sig igennem stakkevis af rejsebrochurer for at vælge den perfekte pakkerejse.

I dag deltager de ferierende selv langt mere aktivt i sammensætningen af deres rejse, ofte ved at kombinere flere delelementer via internettet (f.eks. hotel og flyafgange).

De nye regler om pakkerejser English tager højde for dette og bringer således de nuværende regler for pakkerejser, som blev vedtaget i 1990, ind i den digitale æra.

De oprindelige regler var allerede skelsættende, idet de sikrer, at alle, der ønsker at bestille en rejse, modtager al den relevante information, inden de underskriver kontrakten. De sørger også for, at de rejsende kan få pengene tilbage, hvis der sker ændringer af dele af deres rejse, og at en rejsebestlling kan overdrages til en anden person.

Reglerne giver også rejsearrangøren ansvar for at sørge for alternativer, hvis dele af pakken ikke kan efterleves.

De nye regler går et skridt videre, ved at:

  • indføre strammere kontrol med ekstragebyrer og et krav om, at rejsearrangøreren videregiver prisnedsættelser til forbrugerne
  • sikre, at forbrugerne på en enkel måde informeres om erstatningsansvar
  • give de rejsende ret til at kræve erstatning ved "immaterielle" skader, hvis rejsen ikke lever op til aftalen
  • sikre, at der findes ét enkelt kontaktpunkt i tilfælde af, at noget skulle gå galt i forbindelse med rejsen.

Derudover er det nu ikke kun de forbrugere, der bestiller fastlagte pakkerejser, der er beskyttet, men også dem, der kombinerer forskellige elementer af en rejse - dvs. dem, der køber to eller flere rejsetjenester hos den samme rejsearrangør under én kontrakt, men som selv sammensætter de forskellige elementer af pakken.

Ca. 23 % af de rejsende bestiller stadig traditionelle pakkerejser, men yderligere 20 % sammensætter i dag deres egne pakker.

Dem, der bestiller deres rejser helt uafhængigt (54 % af de ferierende), er ikke dækket af disse regler, men er derimod stadig omfattet af EU's regler for passagerrettigheder og forbrugerbeskyttelse.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links