Sökväg

Resa med tåg – mer konkurrens och bättre tjänster - 30/01/2013

Två höghastighetståg © EU

Kommissionen vill öppna de nationella järnvägarna för konkurrens, öka investeringarna och ge resenärerna större utbud och bättre tjänster.

EU-kommissionen föreslår en rad åtgärder pdf - 91 KB [91 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr) för att öppna de nationella järnvägarna för mer konkurrens. Man vill också främja investeringar och ge resenärerna bättre tjänster.

Tåg är ett säkert och effektivt transportmedel som bidrar till att minska trafikstockningarna, öka energitryggheten och minska koldioxidavtrycket.

Men i EU tar allt färre tåget och det investeras inte tillräckligt för att modernisera och bygga ut järnvägsnätet. EU:s järnvägspaket English (en) är ett led i strategin för att vända utvecklingen.

Mindre byråkrati och lägre kostnader

Ansvaret för att utfärda fordonstillstånd och säkerhetsintyg för operatörer ska enligt förslaget ligga hos Europeiska järnvägsbyrån English i stället för hos EU-ländernas myndigheter.

Förfarandet kommer att gå snabbare och järnvägsföretagen kan spara runt 500 miljoner euro fram till 2025. Dessutom kan nya aktörer lättare ta sig in på marknaden.

Bättre kvalitet och större utbud

De föreslagna reglerna öppnar all inhemsk passagerartrafik för konkurrens – inklusive upphandlingar för statliga järnvägar.

I kombination med andra reformer leder förslaget till en utbyggnad av EU:s järnvägsnät. Resenärer och operatörer kan spara 40 miljarder euro fram till 2035.

För närvarande är över 90 procent av all tågtrafik i EU statlig. Bara Sverige och Storbritannien har helt öppna marknader. Italien, Nederländerna, Tjeckien, Tyskland och Österrike har delvis öppnat sina järnvägar.

Effektivare drift

Enligt de nya reglerna ska funktionerna att förvalta spår och bedriva trafik hållas isär, så att infrastrukturförvaltarna är operativt och ekonomiskt oberoende av tågbolagen. Det är ett sätt att förhindra intressekonflikter och ge operatörerna tillgång till hela järnvägsnätet utan diskriminering.

Rädda jobben

Förslaget ska ge nya och bättre jobb – det har man redan sett i de EU-länder som har en öppen och konkurrensutsatt tågtrafik.

När EU-länderna överlåter avtal om allmän trafik ska de kunna kräva att de nya entreprenörerna också tar över personalen.

Vad händer nu?

Europaparlamentet och EU-ländernas regeringar ska nu diskutera kommissionens förslag.

Läs med om EU:s järnvägspolitik English

Läs mer om transporter English (en)

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar