Navigacijska pot

Potovanje z vlakom: večja konkurenca, boljša ponudba - 30/01/2013

Vlaka visoke hitrosti © EU

Evropska komisija je pripravila predloge, s katerimi železniški promet odpira konkurenci in naložbam, potnikom pa prinaša večjo ponudbo in boljše storitve.

Evropska komisija je predlagala ukrepe pdf - 91 KB [91 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr) , ki nacionalne železnice odpirajo konkurenci, spodbujajo vlaganje v železnice in omogočajo boljšo ponudbo.

Železniški promet ni samo varen in učinkovit način potovanja, zmanjšuje tudi prometno preobremenjenost cest in pomeni za Evropsko unijo večjo zanesljivost v oskrbi z energijo ter manjši ogljični odtis.

Toda v Evropi potuje z vlakom vse manj ljudi, vse bolj pičla so tudi vlaganja v modernizacijo in širitev omrežja. Predlagani ukrepi so del strategije English (en) , s katero želi EU zaustaviti nazadovanje.

Manj birokracije, manj stroškov

Po predlogih naj bi bila za izdajo dovoljenja za vozila in varnostnega spričevala namesto nacionalnih vlad zdaj odgovorna evropska agencija za železniški promet English .

Tako bi pospešili postopek overovitve, prevoznikom prihranili stroške v višini približno 500 milijonov evrov do leta 2025 in olajšali vstop novih operaterjev na trg železniških storitev.

Boljša kakovost in ponudba

Predlogi odpirajo konkurenci vsa domača omrežja železniškega potniškega prometa, tudi oddajo javnih naročil za upravljanje omrežja v državni lasti.

Skupaj z drugimi reformami bi tako povečali število tirov in razširili železniško omrežje EU. Finančne koristi za potnike in operaterje naj bi znašale 40 milijard evrov do leta 2035.

Po železnicah v državni lasti se trenutno odvija več kot 90 % potniškega prometa. Železniški promet sta v celoti liberalizirali samo Švedska in Združeno kraljestvo, deloma pa Nemčija, Avstrija, Italija, Češka in Nizozemska.

Večja učinkovitost

Po novih pravilih bi bili upravljalci infrastrukture ločeni od prevoznikov ter od njih operativno in finančno neodvisni. Predlagani ukrepi odpravljajo morebitna navzkrižja interesov in omogočajo operaterjem vstop v vsa železniška omrežja brez razlike.

Zaščita delavcev

Predlagani ukrepi bi morali prinesti nova in boljša delovna mesta, tako kot se je to zgodilo v državah EU, ki so liberalizirale železnice.

Državam EU omogočajo, da od novih izvajalcev, na katere prenesejo izvajanje javne storitve, zahtevajo, da obdržijo železniške delavce.

Naslednji koraki

O predlogu bodo zdaj razpravljali v Evropskem parlamentu in Svetu EU (vlade držav članic).

Več o politiki EU za železniški promet English

Več o prometu English (en)

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave