Kruimelpad

EU-plannen voor de trein: meer concurrentie, betere dienstverlening - 30/01/2013

Twee hogesnelheidstreinen © EU

De EU komt met nieuwe voorstellen voor het treinverkeer: meer concurrentie en meer investeringen voor nationale spoornetwerken, een ruimere keuze en betere dienstverlening voor de reizigers.

De Europese Commissie stelt maatregelen pdf - 91 KB [91 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr) voor om de nationale spoornetwerken verder open te stellen voor concurrentie. Het doel: meer investeringen en een betere dienstverlening voor de reiziger.

De trein is niet alleen een veilig en efficiënt vervoermiddel, het ontlast ook het wegverkeer, het vermindert de energiebehoefte van de EU en het verkleint de ecologische voetafdruk van de Europeanen.

Toch nemen te weinig mensen de trein in Europa en wordt er bedroevend weinig geïnvesteerd om het netwerk te moderniseren en uit te breiden. Het spoorwegpakket van de EU maakt deel uit van haar strategie English (en) om die negatieve tendens te keren.

Minder bureaucratie, minder kosten

Een van de voorstellen is om vergunningen en veiligheidscertificaten voor voertuigen en operatoren niet meer door de nationale overheid te laten afgeven, maar door het Europees Spoorwegbureau English .

Dat zou sneller gaan en spoorwegbedrijven tot 2025 zo'n 500 miljoen euro aan kosten kunnen besparen. Bovendien werkt het uitnodigender voor nieuwe spelers.

Betere kwaliteit, ruimere keuze

Al het binnenlands reizigersverkeer zou voor concurrentie worden opengesteld, inclusief aanbestedingen voor het beheer van genationaliseerde netwerken.

Samen met andere hervormingen zouden de maatregelen ook zorgen voor nieuwe lijnen, een uitbreiding van het Europees spoornetwerk. Tot 2035 kan dat in totaal zo'n 40 miljard aan voordelen opleveren, voor spoorwegbedrijven en reizigers.

Momenteel is meer dan 90% van alle spoorlijnen in de EU in handen van de overheid. Alleen in Zweden en het Verenigd Koninkrijk is de markt volledig open. In Duitsland, Oostenrijk, Italië, Tsjechië en Nederland is de markt gedeeltelijk geopend.

Meer efficiëntie

De infrastructuurbeheerders zouden financieel en operationeel onafhankelijk worden van de vervoersbedrijven. Zo worden belangenconflicten vermeden en krijgen alle vervoersbedrijven zonder discriminatie toegang tot het hele netwerk.

Bescherming voor het personeel

Vrije concurrentie levert meer en betere banen op. Dat blijkt uit de ervaringen in EU-landen waar spoorwegbedrijven al vrij kunnen concurreren.

De nationale overheid zou, volgens de nieuwe EU-regels, nieuwe contractanten kunnen verplichten om bestaand personeel over te nemen.

Wat zijn de volgende stappen?

De voorstellen moeten nu worden bekeken door het Europees Parlement en de regeringen van de EU-landen.

Meer over het EU-spoorwegbeleid English

Meer over vervoer English (en)

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links