Navigointipolku

Puhtaampaa energiaa autoihin – ja entistä helpommin - 24/01/2013

Punainen henkilöauto, joka on kytketty sähköjohdolla pistorasiaan © iStockphoto.com/Виталий Кривошеев

EU ehdottaa toimia, joilla lisätään vaihtoehtoisten polttoaineiden tankkausasemia ja sähköautojen latauspisteitä.

Jos autoilijat alkaisivat suosia sähkö-, vety- ja maakaasuautoja bensiini- ja dieselautojen sijasta, kasvihuonekaasujen päästöt ja EU:n riippuvuus tuontiöljystä vähenisivät huomattavasti.

Vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttöä jarruttavat kuitenkin autojen korkea hinta, niiden vähäinen suosio kuluttajien keskuudessa sekä lataus- ja tankkausasemien puute.

Tämän vuoksi komissio suunnittelee alalle sitovia tavoitteita ja standardeja. Tärkeimmät toimenpiteet DeutschEnglishfrançais ovat seuraavat:

  • sähkö – määritetään latausasemien vähimmäismäärät EU-maille ja otetaan käyttöön standardipistokkeet, jolloin sähköauton voi ladata kaikkialla EU:ssa
  • vety – laaditaan yhteiset tankkausasemien polttoaineletkujen ja muiden osien standardit (14 EU-maassa, joissa on tankkausasemien verkosto)
  • nesteytetty maakaasu – rakennetaan kuorma-autojen tankkausasemia teiden varsille 400 kilometrin välein ja laivojen tankkausasemia 139 meri- ja sisävesisatamaan yhtenäisen Euroopan laajuisen liikenneverkon English eri osiin
  • paineistettu maakaasu – varmistetaan, että vuoteen 2020 mennessä yhteisten standardien mukaisia autojen tankkausasemia on kaikkialla Euroopassa vähintään 150 kilometrin välein.

Muutosten toteuttamiseksi EU-maat voivat kansallisella lainsäädännöllä ja veropolitiikalla edistää yksityisen sektorin investointeja. Toimiin on jo saatavilla EU:n rahoitusta.

Toimenpide-ehdotukset eivät koske sellaisia vaihtoehtoisia polttoaineita, joiden jakeluun ei tarvita erillistä infrastruktuuria (biopolttoaineet ja synteettiset polttoaineet) tai joiden jakeluverkko on jo olemassa (nestekaasu).

Kohti nykyaikaista liikenneverkkoa

EU:n liikenteessä tuontiöljyn osuus on noin 84 %, ja vuonna 2011 siihen käytettiin noin miljardi euroa päivässä. Suurin osa öljystä ostetaan epävakailta alueilta, ja toimitusvarmuus on usein heikko.

Puhtaampiin polttoaineisiin siirtyminen parantaisi EU:n talouden energiaomavaraisuutta.

Uudet toimet tukevat komission liikennealan etenemissuunnitelmaa, jolla pyritään lisäämään liikkuvuutta ja yhdistämään EU:n liikenneverkot entistä tehokkaammin vuoteen 2050 mennessä. Suunnitelman keskeisenä tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasujen päästöjä.

EU:n liikennepolitiikka – lisätietoa English

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä