Navigointipolku

Huoletonta lomaa - 08/08/2011

27 EU-maan liput lipputangoissa © EU

Jos lomailet muissa EU-maissa tänä kesänä, tutustu seuraaviin vinkkeihin, jotta lomasi sujuisi mahdollisimman mukavasti.

Matkustaminen Euroopassa ei ole koskaan ollut näin helppoa - EU:n yhteiset säännöt kattavat niin rajanylitykset, lemmikkieläimet, terveyspalvelut, matkapuhelujen verkkovierailut kuin matkustajien oikeudetkin.

Ennen matkalle lähtöä

  • Pidä aina henkilökorttisi tai passisi mukanasi siltä varalta, että joudut todistamaan henkilöllisyytesi (esimerkiksi lentokentän lähtöselvityksessä). Sinun on myös näytettävä se rajalla, jos lähtö- tai kohdemaasi on Irlanti, Yhdistynyt kuningaskunta, Bulgaria, Kypros tai Romania, jotka eivät kuulu EU:n sisärajattomaan alueeseen.
  • Kanssasi matkustavat kissat, koirat ja fretit tarvitsevat lemmikkieläinpassin. Passi todistaa, että lemmikkisi on rokotettu raivotautia vastaan. Jos matkakohteesi on Irlanti, Yhdistynyt kuningaskunta, Malta tai Ruotsi, eläinten kuljettamiseen liittyy lisävaatimuksia. Tutustu ennen matkalle lähtöä kansallisiin sääntöihin English . Myös Suomeen päin tuotaviin eläimiin sovelletaan lisävaatimuksia. Kansalliset säännöt koskevat nykyisin myös muita eläimiä.
  • Ota yhteys matkapuhelinoperaattoriisi, jos aiot käyttää puhelintasi paljon matkoilla ollessasi, varsinkin jos käytät sillä internetiä ja sähköpostia. Kun matkapuhelimesi dataverkkovierailujen laskutus yltää 50 euroon, operaattorisi on katkaistava palvelu, jotta säästyisit jättilaskulta. Voit kuitenkin nostaa tai laskea rajaa ennen matkalle lähtöä. EU:ssa on myös asetettu hintakatto verkkovierailupuheluille ja -tekstiviesteille English .
  • Muista, että EU:ssa on yhteinen hätänumero: 112. Numero toimii kaikissa EU-maissa ja vastaajat puhuvat useita kieliä DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski maasta riippuen.

Matkalla

Jos haluat tietää lisää EU:ssa matkustamisesta, käänny komission Europe Direct-neuvontapalvelun puoleen. Neuvonta palvelee kaikilla EU:n virallisilla kielillä.

Lisätietoa matkustamisesta Euroopassa

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä